Cevap: Alışveriş sitesi ve hakaret davası
IP adresinin sahibine ve yine fiili işleyen kişi hakkında soruşturma yapılabilir ve cezaya hükmedilebilir. İşyerinde fiilen çalışmamanız, hakaret eylemini gerçekleştirmediğiniz anlamına gelmiyor ve yine eski işyeriniz olması delili kuvvetlendiriyor.
Amacımız sizi nasıl temize çıkartacağımızı düşünmek değildir. Suçu ben işledim diyerek ikrarda bulundunuz. Cezalandırılmanız gerekir ve ayrıca manevi tazminat davası açılabilir.
yorum ve görüşleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Amacım benden başkasının başını da belaya sokmak istemeyişimden. Evet dava açılırsa inkar etmeyi de zaten düşünmüyorum. Ben yazdım, ben söyledim diyeceğim.Kaldı ki ben adamlara durup dururken de hakaret etmedim. Elbette banada "bir de sen anlat bakalım" diyen birisi olur mahkemede değilmi...İnsanlar doğru bildikleri ve inandıklarının uğruna ipe gidiyor. Beni bu suç için asacak değiller ya...
Bir hukukçu gözüyle nasıl değerlendirilir bilmiyorum ama ben bu olayda yeni bir gelişmeye sebep oldum. Şöyle ki; iptal edilen üyeliklerden ve burada sizlerinde yazdıklarınızdan çıkardığım ders ile, tekrar siteye üye oldum.Tabi ki yeni bir e-mail adresi ve yeni bir kullanıcı adı ile. Ve hemen "destek hattı" kanalıyla kendilerine bir "özür" mesajı attım; " Merhaba, uzun zamandır siteniz kullanıcısıydım. Bugün hiç hoş olmayan olaylar vuku buldu. Benim size gönderdiğim ve hakaret içeren mesajlardandan sonra "spider_" ve sonrasında "spider_1" kullanıcı adlı üyeliklerimi sildiniz. Yaptığımın doğru olmadığını, kızgın bir anıma denk geldiğini bidirmek isterim.Sadece merak ettiğim için soruyorum, beni hakaret içeren mesaj gönderdim diye dava edecekmisiniz? beni dava edip etmeyeceğinizi öğrenmek istememin sebebi biliyorsunuz ki, üyeliğim sonlandırıldığı için "dükkan"ımda iptal oldu.Sizlerde beni "maddi ve manevi" zarara uğrattınız. Ben bu işin çok uzatılmaması taraftarıyım. Sitenizde yeni kullanıcı adımla yeniden dükkan açacağım. Ama yine üyeliğim sonlandırılacak ve dükkanım kapanacaksa boşuna uğraşmayayım."
Ve bana gelen cevap şu şekilde oldu;
"Sayın Manyaslıoğlu,
Mesajınızdan ötürü tarafımızca bir dava açılması söz konusu değildir. Site kurallarına riayet ettiğiniz sürece yeni üyeliğinize hiçbir şekilde müdahale edilmeyecektir.
---------------------------------
İyi Alışverişler. Saygılarımızla,
GittiGidiyor"
yorumlarınızı bekliyorum, sizce olay tatlıya bağlanmış gibi mi görünüyor?
Neyin yorumunu bekliyorsunuz?