Cevap: 3 hisseli tarlayı 2 kişi isterse satış yapabiliyor muyuz ya da ne yapmalıyız?
.öncelikle çok sağolunönce tamam satın denildi sonra biz o fiyata satmayız dediler.elimizde imzalarıda yok.satacalarına yada satmayacaklarına dair imza vermiyorlar .çocuklarda önce olur sonra olmaz demişler.o kadar zorda bıraktılar ki.şimdi bu durumda imza almadan dava açılsa 2 taraf özellikle tapuda ismi geçen halası istediği için kazanırmıyız açılan mahkemeyi acaba.cevap içinde çok ama çok teşekkür ederim.
Cevap: 3 hisseli tarlayı 2 kişi isterse satış yapabiliyor muyuz ya da ne yapmalıyız?
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Hissenizi alması için sadece ölen amca eşine değil, varsa amca çocuklarına da (Çünkü onlar da varistir) soracaksınız.İleride "Biz alabilirdik." deyip satışı bozmalarını engellemek için.Almazlarsa; hissenizi almak isteyene satabilirsiniz.Satılmayan hisse ise; alıcının derdi olur.Bu şartlarda alıcı çıkmazsa; mecburen ortaklığın gidrilmesi davası olacak.
Hukukçu değilim.Bilgim böyledir.
İyi günler...
.öncelikle çok sağolunönce tamam satın denildi sonra biz o fiyata satmayız dediler.elimizde imzalarıda yok.satacalarına yada satmayacaklarına dair imza vermiyorlar .çocuklarda önce olur sonra olmaz demişler.o kadar zorda bıraktılar ki.şimdi bu durumda imza almadan dava açılsa 2 taraf özellikle tapuda ismi geçen halası istediği için kazanırmıyız açılan mahkemeyi acaba.cevap içinde çok ama çok teşekkür ederim.
Alıntı:
serap8191 rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla yeri ilk alma hakkı tapudaki ortaklarındır.Eğer ortaklardan biri almak istemez ve satılmasına problem çıkarırsa ortaklığı bitirme davası açılır diye düşünüyorum.2 Kişi satış yapamaz tapu verilemez.Başımdan geçen konunuzla alakalı olayımı anlatayım.Ben 29500 m2 tarlanın 7/1 hissesini noterden satış vaadiyle aldım.hissedarlardan biri dava açıp benden yeri geri alabilir.bende 2 sene önce 320 gr altın bozdurup 11000 tl civarı satıcıya ödedim.noterden 20000 tl den aldığım kayıtlara geçti.davalık olursak bana en az 20000 tl ödemeleri lazım.Sizin olayınızda hissedarlardan biri satışta problem çıkarıyorsa,alıcı sizi iyi tanıyorsa karşılıklı güven çerçevesinde noterden sizin tarlanın 3/2 hissesine satış vaadi yapabilirsiniz.Şuan tarla 3 e bölünmüş olup sizin 2 hisseniz bellimi.Belliyse alıcıyı tanıyorsanız tarlayı sizin yerinize alıcı kullanır.Alıcı bu yola yanaşmaya bilir.Bu şartlarda tapudan işlem yapamazsınız.yeri satamazsınız.Diğer hissedarı ikna etmek lazım yada ortaklığı giderme davası açmak lazım.Yeni kanun çıkacak devlet yerlerin bölünmesini engelleyecek sanırım.İnşallah yardımcı olmuşumdur.