Cevap: Herhangi bir borcum olmadığını nasıl ispatlarım
sayın yetkili
Senet şu an 4 parçaya ayrılmış bir biçimde elimde ilk defa imza attığım için senete heyecanlandığımdan dolayı bir harfi tam olarak benzemiyor ama geçmişte de heyacanlandığım zaman o tarz imzalar attım işte benim korkum da burda imzamı taklit edip orjinali ellerindeyse diye korkuyorum..elimde senetteki imzanın benim imzam olup olmadığını adli tıp'a gösterebilir miyim?yoksa dava mı açmam gerekiyor..ilerde böyle bir suç gelirse eğer bana tanzim ettikleri senetle ispat yükü olur mu acaba ben seneti de saklamak istiyorum..Ayrıca bu seneti ciro edelerse şekil bakımından mı etmeleri gerek yoksa normal bir vatandaşa verilirse de hükmü oluyor mu?şu an için bana gelen bir borç bildirisi yok..sadece rahat olmak için soruyorum psikolojik açıdan..
Sn.emekliler,
cep telefonu hattınız varsa, hat için başvuruda bulunurken kimlik fotokopinizi bıraktıysanız,o fotokopiyle adınıza kredi çekilme ihtimali bile var.Belki de şu anda bir yerlerde adınıza çekilmiş bir kredi borcunuz var!! Bilemezsiniz.
En başta da belirtildiği üzere , şu anda var olmayan bir sürü ihtimal üzerinden gidecek olursanız, şu anda hiç bir borcunuz olmadığını ıspatlayabilme, bu konuyu kesinleştirme şansınız yok.
Elinizdeki senedin kopyası veya kimlik bilgilerinizle düzenlenmiş bir başka belge ile adınıza sizi borçlu çıkartabilecek her türlü durum yaşayabilmeniz her zaman olasıdır.
Borcu iddia eden ıspatla mükelleftir.Siz o borcun-belgenin size ait olmadığını iddia ettiğinizde ise çeşitli ıspat şekilleri olabilecektir.
Bu nedenle gelecekte karşınıza çıkabilecek hayali bir borca karşı, bugünden yapacağınız borcunuz olmadığının tesbiti(ki bu mümkün değildir) bir işe yaramayacaktır.
O gün geldiğinde,(inşallah gelmez) yapabileceklerinizi araştırmanız daha doğrudur.
teşekkür ederim ilginiz için..Ben sadece şunu sormak istiyorum yukarda borcu iddia eden ispatla mükelleftir demişsiniz yani elindeki senetle her iş bitiyor mu?Yoksa bunu başka bir belgeyle ispatlaması mı gerekmez mi ben itiraz edersem..Direk hakim tamam bu imza senin ödeyeceksin mi diyecek?Her bir senetin gerekçesi olduğunu biliyorum bunu da borcu iddia edenin ispatlaması gerekmez mi?