Cevap: Re: Boşanma davasının reddi
Alıntı:
s49 rumuzlu üyeden alıntı
burda kanun yönünden açık yokmu.bizim talebimiz boşanma.. 3yıldır bir araya gelmemiş iki çift var --bir araya gelinmesi mümkün degıl --boşanma gercekleşsin.karşı tarafın beklentisi para...duruşmalarda davanın gecikmesi için ellerinden gelnı yapıyorlar...sadece kozları --boşanmanın gerçekleşmiş olmaması--.hakim boşanmaya karar verse denizden cıkmış balık gibi olacakar...işlerde daha kolay çözülcek.saygılar
Kanun yönünden açık olmadığı gibi; 3 yıllık fiili ayrılık davası , boşanmayla bitse bile ;yaklaşık 1 yıl sürecek temyiz yolu yine açıktır...benim davam da toplamda 6 seneyi hitama erdirmek üzere.....şu an itibariyle , kaybolan dosyaya takılmış vaziyetteyiz...
Alıntı:
HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı
Kanun yönünden açık olmadığı gibi; 3 yıllık fiili ayrılık davası , boşanmayla bitse bile ;yaklaşık 1 yıl sürecek temyiz yolu yine açıktır...benim davam da toplamda 6 seneyi hitama erdirmek üzere.....şu an itibariyle , kaybolan dosyaya takılmış vaziyetteyiz...
temyizde boşanma kararı değişmez sonuçta degılmi...çünkü 5-6 yıldır bır araya gelmeyen çift var ortada..
Cevap: Boşanma davasının reddi
Alıntı:
SON rumuzlu üyeden alıntı
Temyize gitmenin süresi varmı yani mahkeme ayın 10 da ret kararı vermişse temyiz süresi ne zamana kadardır.
QQQ
Gerekeçeli kararın size gönderilmesinden itibaren 15 gün içinde temyiz etmelisiniz.
Alıntı:
HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı
peki çekişmeli bir boşanma davasında karşı tarafın toplam talebı 50000 tl tutuyorsa(maddı+ manevı+zıynet) hakim ortalama kaç tl ye hükmeder..ortalama bır sey söylenebilirmi..karşı tarafla anlaşma yoluna gıdılmesi durmunda karşı tarafda bılıyordur bu kadar para alamayacagını..oturup avukatları ıle konuşup anlaşmayı denesek kaç para taleb ederler..böyle bır durmla karşılaştınızmı hiç?bu konuda bize yol göstrebilecek varsa cok memnun olurum..