-
Örnek olarak evlilik birliği devam ettiği için sadakat yükümlülüğünüz var. Hayatınızdaki 3 . kişi de aynı evi paylaşmasınızda her türlü tanıkla ispat edildiğinde hem boşanma isteyebilir eşiniz hemde tazminat isteyebilir. Eşiniz bunu fotoraf, tanık ilede ispat edebilir.
-
size son yazdığımdan bu yana bazı değişiklikler oldu..ayrı olduğum eski eşim bir bayanı çocuklarımla birlikte yaşadığı eve getiriyor ve ilaçlanıp soyuluyor..hatta hastanelik oluyor zehirlenmeden dolayı..bu durum bana hukuki açıdan neler getirir?
-
Eşinizin sadakat yükümlülüğü halen devam etmektedir. Bunu ihlal etmsesi evlilik birliği ile bağdaşmamaktadır. Bu olayı ispat edebilirseniz boşanma davası acabilirsiniz.
-
teşekkürler Hüseyin Bey.. bu olayın hastanede raporu, karakolda ve em. md. asayiş şb. gasp masasinda eşimin verdiği ifadeler var..bunları ben alamıyorum..olaya şahit çocuğumu ise mahkemede kullanmak istemiyorum..ben dava açmayı düşünüyorum..mahkeme bu rapor ve ifadeleri alabilirmi? mahkeme açmam veya bu rapor ve delillere ulaşılabilmek için son bir tarih varmı?
şimdiden teşekkürler..
-
I. Zina
Madde 161.- Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
Delillerinizde bildirdiğiniz takdirde ve masraflar verilirse mahkeme karakoldan , hastaneden gerekli belgeleri gettittiirir.
-
eski eşimle görüşüp anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalıştım ama ne yazıkki başaramadım..bu durumda, ben zina davası açarsam, raporlara rağmen dava red edilirse, 3 yıllık süre yeniden mi başlayacak?