Dilekçe hakkını kimse engelleyemez ve bu konuda soruşturma açamaz.Ancak dilekçenizi şikayet ettiğiniz makamın bir üstüne yapabilirsiniz.Bu yolu uyguladıkları halde soruşturma açarlarsa siz de mobbing davası açarsınız ve kazanırsınız.
Printable View
KYK'na olan katkı ve öğrenim kredi borcunu zamanında ödeyemediğim için Kurum tarafından borcum, Vergi Dairesine bildirilmişti. Bankadan kredi çekip borçlarımın hepsini ödedim ve KYK'ya "borcumu ödediğim için Kurumda kayıtlı öğrenim ve katkı kredisi borçlarımın silinmesini, Vergi Dairesi Müdürlüğüne bildirilen kredi borç bilgilerimin iptal edilmesini ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanununun 7 nci maddesine göre borçlarımın silindiğine dair tarafıma bilgi verilmesini" istediğim bir dilekçe yazdım. Dilekçemi iadeli taahhüt yoluyla postaladım. Dilekçemin Kuruma ulaştığına dair alma haberi tarafıma ulaştı. İşlemin safahatı hakkında 30 gün içinde cevap verilir hükmüne dayanarak Kanunda belirtilen süreyi aştıkları ve tarafıma yazılı cevap vermedikleri takdirde Kuruma açtığım davada kazanma olasılığım nedir? Ayrıca beni strese soktukları ve bu durumdan dolayı psikolojimi bozdukları takdirde manevi tazminat davası açabilme hakkım varmıdır?
Teşekkür ederim.
tolg senin soruna cevaben bilgi edinme kurulunun bu konuya ilgili almış olduğu kararı kopyalıyorum,4982 sayılı kanunu kullanarak bilgi edinmek isteyen devlet memuru silsile takip etmek zorunda değildir,direk kuruma başvurarak belge veya bilgiyi istiyebilir..
İ L K E K A R A R I
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında kurumlarına bilgi edinme başvurusunda bulunan devlet memurlarının başvurularını“ Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerine göre hiyerarşik silsile yolu ile yapmaları gerekip gerekmediği hususunda uygulamada tereddüde düşülmüş olduğu görüldüğünden 4982 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi uyarınca Kurulumuzca;
''Bilgi Edinme Hakkı Kanununun bireysel bir hak olan bilgi edinme hakkının kullanılmasını düzenlemesi ve Kanunun 6 ncı maddesinde bilgi edinme başvuruları için devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulünün belirtilmiş olması nedeniyle devlet memurları için Kanunda düzenlenen dışında başka bir başvuru usulünün kabul edilmesinin mümkün olmadığına, devlet memurlarının yaptığı bilgi edinme başvurularında da 4982 sayılı kanunun 6 ncı maddesinde belirlenen başvuru usulünün uygulanması gerektiğine oybirliğiyle karar verilmiştir. ''
ben bir köy muhtarlığına dilekçe verdim vearadna 4 ay geçti henz bir cevap alamadım dava açma hakkım varmı bu konuda
60 günlük zımni ret işleminden sonra 60 günlük dava süresi başlar... Dilekçe tarihinden itibaren kendiniz hesaplayabilirsiniz...