Açık olurmusunuz?
Printable View
Açık olurmusunuz?
Bilmece gibi yazmıyorum ki yalanla dolanla ali cengiz oyunlarıyla bir taraf mahkemeyi kandırıp lehine karar çıkartabiliyorsa yani adalet iğfal edilmişse suç yargıdamıdır?
Peki burda adaletın gorevı nedır..Haklıyı haksızı bulmak degılmı..Belkıde duzelırdı adalet yerınde karar verseydı..bırı cınayet ıslıyo ve bu tutardan daha az bı kefaletle dısarı cıkabılıyor.az bır paramı ben hayatımda gormedım o kadar para..neyse uzatmıcam bu hepmızı asan bı konu sızınde pek verecek cevap bulamadıgınıza gore...!
Yargı erki kutsaldır ve bu erk adına işlev gören her yargı elemanı kutsal bir görevi icra eder. Lütfen forumun eğitimle alakalı bu kısımında ailevi hukuk meselelerinizi tamamen taraflı bir şekilde anlatarak bu erke hizmet etmek isteyen biz genç insanların kararını değiştirebileceğinizi zannetmeyin. Anlattığınız dava bir şekilde aleyhinize sonuçlanmışsa ve siz suçsuz olduğunuzu düşünüyorsanız bunu paylaşacağınız insanlar biz değiliz ve yine bunu paylaşacağınız ortam en azından bu forumun bu bölümü hiç değildir. Ayrıca yorumu açan arkadaşıma tekrar hukuktan korkmamasını tavsiye ediyorum. Hayatta bazı kararlar verip sorumluluklarını yüklenmek gerekiyor. Bence böyle kutsal bir mesleği senin gözünde yukarıda yazılan bazı yorumlardaki gibi çirkef bir mesleğe dönüştürmek bu kadar kolay olmamalı. Bu yüzden ben de hukukçu üyemiz Av.Engin Oğuz'a aynen katılıyorum bir hukukçu adayı olarak. Kıdemli üyemiz "denizasil", siz de bence bu yazıyı yapıcı bir tutumla ele alın. Teşekkürler.
Hiç doğru sözler değil bunlar.
Sizin deyiminizke katili caniyi ben genelleyeyim suçluyu cezadan sıyıran avukatlar değildir. Biz savunduğumuz için değil savunulacak hakları olduğundan kurtuluyorlardır. Bu hakları veren de uygulayan da avukatlar değildir doğruyu yanlış yerde aramanın faydası yoktur.
Paragözlük çirkin bir tabirdir her emeğin karşılığı vardır. Emek verilip elde edilen kazanç helaldir haktır. Az olsun çok olsun böyledir. Sizin anladığınız dilden cevap vereyim "Allah dilediğine hesapsız rızık verir".
Yaşama arzusu istisnasız her canlıya doğar doğmaz verilir. Bu arzuyla acıkınca, altı ıslanınca bebekler ağlar büyükler yüksekten, kapalı yerden, ateşten ve her nevi ölümcül tehlikeden korkar. Dini dili ırkı ne olursa olsun her insan rahat yaşama arzusu içindedir.
Herkesin ister dini ister ahlaki ister etik değerleri vardır. Sizin gibi düşünmeyeni böyle pervasızca suçlamakla kendi değerlerinize muhalafet ettiğinizi araştırıp öğrenmenizi isterim.
Esenkalın.
Yazı bir öğrenci yazısına benzemiyor.
Müstahdem ne demek?
istihdam edilen demek, anlaşılır tabiri ile işçisi, hizmetçisi demektir.
Büyümüş de küçülmüş kerata :)
önerilerinizden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepsini okudum ve vardığım sonuç: hukuktan korkan onun gibi olsun .:)
bende bu sene hukuk fakultesini kazanacagım inş ve bende hukuktan korkuyorum ama okumasından çok zor diyolar kitapları falan çok kalınmış korkmamak elde deil
Okumayı sevmeyen hukuk tercih etmesin.Dipnotları ,karınca yazılarını gözlerinin bozulmasına rağmen okumayan hukuku tercih etmesin.
Okumak ,okumak ,okumak
Adeta kitapla yatıp kitapla kalkacaksın.
Parkta ,sinemada , kumsal da elinde kitap olacak,
Gömleğinin cebinde her zaman bir yargıtay kararı olmalı,
Otobüste ,vapurda küçük boyutta olan kanun ve nizamları okumalısın.
Okumak ,yenilenmektir.
Okumak evrensele ulaşmaktır.
Okumak ilahi bir varoluştur.
OKU............