Cevap: Askerde İşlenen Suçlar Memurluğa Engel olur mu?
Zabıt katipliği sırasında bir ''hörgüç'' ile karşılaşıp götürebilme ihtimaliniz neredeyse sıfır olduğuna, arşiv kaydınızda da daha önce aldığınız ceza ve cezaya konu suç görülmediğine göre, muhtemelen bahsettiğiniz, rahatsız olduğunuz kişiler atanmanıza seslerini çıkarmayacaktır.!!!
Peki böyle bir sorunla karşılaşırsam bi hak iddia edebilir miyim?Kazanılmış bir hak var sonuçta
Bir hak iddia edebileceğinizi sanmıyorum,çünkü kazandığınızı iddia ettiğiniz hakkı, daha kazanmadan çok önce kaybetmiş durumdasınız.
peki bir soru daha sorabilir miyim?Bu lekeyi temizlemenin bir yolu yordamı yokmudur?Yani hem 5 seneden fazla süre geçmiş sicil arşiv kaydımda çıkmıyor hemde askerde işlenmiş bir suç.Biryerlere başvuramaz mıyım?
Yukarıda daha önce verilen cevaplara göre de, leke çıksa da izi kalacak,kalan iz ise ömrünüz boyunca karşınıza çıkacaktır.
Peki bu konuyla ilgili kime danışabiliriz?Ya da kim bize bu konuda yardımcı olabilir?Nasıl derler bu konuyla ilgili tam bir bilgiyii nasıl elde edebilirim?
ergoğan bey kusura bakmayın konuyla biraz ilgili olduğundan soruyorum.askerde cep telefonu yakalttım acaba memurluğa engelmi cevap verir seniz sevinirm
Alıntı:
kuzguns rumuzlu üyeden alıntı
ergoğan bey kusura bakmayın konuyla biraz ilgili olduğundan soruyorum.askerde cep telefonu yakalttım acaba memurluğa engelmi cevap verir seniz sevinirm
Kesinlikle memurluğa engel olmaz.Bu suç hırsızlık gibi yüz kızartıcı bir suç değil.
Alıntı:
serjiii rumuzlu üyeden alıntı
Ya nasıl bir düzendir bu.İnsanlar deveyi hörgücüyle götürür birşey olmaz biz gençliğin verdiği cahillikle küçük bir suç işleyelim memurluğa engel olsun.Şu ortamda biz ne iş olsa yaparız derken.Kazanılmış bir hak varken kalkıpta bu cahilliğin cezasını zaten çekmişken 6 sene sonra bile yeniden çekecek olmak adil midir?Bunu düzeltmenin bir yolu yok mudur?
Sevgili serjii bu öyle bir düzendirki vatanı ve milleti için 10-15 yıl terörle mücadelede en ön saflarda mücadele etmiş yaşı 45 olmuş diye yada sağlığın bozuldu diye işinden oluyorsun.
Üstelik, bu durumlarda Kanunda ''Açıktan Atanabilir ''denilmesine rağmen açıktan atamaları yapılmıyor.
Siz merak etmeyin Sizinin yaptığınız ufak bir hırsızlığın ! sorun olacağını sanmıyorum.
Sonuçta tpoluma kazandırma diye bir yasa var ..Hüküm aldıysanız sizin için sanırım kurumlarda %2-3 alma zorunluğu var.
Bizden daha şanslısınız yani!