domaini ilk ben aldım.ödemeleri ben yapdım.ama daha sonraki ödemeleri ortağım yapmış.haberim yeni oldu.ve ismi deyişmişler
Printable View
Konu aslında çok ilginç ve domain hukuku açısından güzel bir örnek... Bildiğiniz gibi alan adları maksimum süresi ne ise en fazla o süre için satın alınabiliyor. Ancak bu satın alma terimi aslında hukuktaki tüm sonuçları ile satın almadan farklı. Satın alma dediğimiz şey aslında belirli süreli kullanma ve yararlanma hakkı.
Domainin parasını ödeyen haksahibidir dersek daha sonra ödeme yapan da yeni sahibidir demek durumundayız. Ancak esas olan domainin kimin adına tescil edildiğidir. Bu yüzden admin, ödeme sorumlusu, yetkili gibi ayrı ayrı form doldurulur. (Genelde her üçü de aynıdır diye işaretlenir).
Benim görüşüm sizin adınıza kayıtlı alan adının tescil süresini her kim uzatırsa uzatsın, domainin hak sahibi sizsiniz (domain düşmediği takdirde). Tescil firması da buna özen göstermek durumundadır. Ancak öteki yandan siz mail şifrelerinizi, domain kayıt panel şifrelerini birbaşkasına vermekle kusurun doğmasına neden olmuşsunuz. Savcılığa emniyeti suistimal suçu nedeniyle başvurmak mümkün olduğu gibi domain history'den bulunacak delil ile alan adı kayıt firması ve kendi adına çevirene dava açabilirsiniz. Yukarıda bir üyenin belirttiği gibi ICANN'a da müracaat edebilirsiniz.