Cevap: Evlat Edinme Adı Altındaki davada baba reddi
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Siz adamı delirtirsiniz.
Reşitseniz evlatlığa izin davasını nasıl açıyorsunuz? Notere gidip evlatlık sözleşmesi yapsanız olmuyo mu? Mahkemeden izin neden alıyorsunuz? Başkasına evlatlık olunca zaten onun soyadını alır nufusuna kaydolursunuz.
şimdi çok şaşırdım.Ben 25 yaşındayım ve manevi babamın nufusuna geçmek onun soyismini taşımak için mahkeme açmadan noterde bunu halledebiliyormuyum.Biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.Yani notere gidip vekalet çıkartır gibi manevi babamın soyismine geçip nufus bilgilerimi değiştirebilirmiyim.Noterle yapılan evlatlık sözleşmesinin geçerli olmadığı yazıyor internetteki yasa sitelerinde.evlat edinmenin mahkemece verilecek bir kararla gerçekleşeceğine dair maddesinde yer alan hüküm karşısında hukuki sonuç doğurmaz. Noter sözleşmesi yok hükmündedir. yazıyor.Siz noterden yapabilrisiniz diyorsunuz.Konuyla ilgili bilgilendirmeniz ricasıyla.
Evet ben de şaşırdım :)
Yeni yasayla büyükler için de izin almak gerekiyormuş. Ben küçükler için evlatlığa izin davası olarak düşünmüştüm. Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş.
Evet mahkeme öyle yada böyle zorunlu olucak.İnşallah hakim tek celsede karar bağlar ve sancılı sürecimiz sonuçlanır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evet ben de şaşırdım :)
Yeni yasayla büyükler için de izin almak gerekiyormuş. Ben küçükler için evlatlığa izin davası olarak düşünmüştüm. Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş.
Evet mahkeme öyle yada böyle zorunlu olucak.İnşallah hakim tek celsede karar bağlar ve sancılı sürecimiz sonuçlanır.