-
Sayın Nilgül hanım
Bilirkişinin bu şekilde tek taraflı bir rapor yazarken çelişkiler ve uyumsuzlukları da baştan giriş cümlesinde içeriğinde barındırması raporunun zayıf yanları.Umarım avukatım bu somut yanlışlar ve çelişkileri kaldıraç olarak kullanarak gereğinin yapılmasını sağlar.
Diğer konu ise şahitlerin hakimin gözünün içine bakarak yalan söylemesi.İşverenin e girdiği duruşmada işçiler işlerinden olmamak için mecburen o yalan ifadeleri verdiler.Maalesef işçilerden bir sonradan görüşmemizdeişverenin davayı kaybedersem hepinizi işten çıkartırım tehdidi ile bu ifadeyi veridklerini kusura bakmamamı ,bakmak zorunda olduğu bir ailesi ve okuyan 3 çocuğu olduğunu söyledi.Çaresizdim dedi.Ayrıca o şekilde ifade vermelerini davalı işverenin avukatının dava öncesinde kendileri ile tek tek görüşerek ifadelerini ezberlettiğini söyledi.Avukatın bu işi işverenin nezaretinde yaptığını işvereninse kendilerine kendi isteği doğrultusunda ifade vermeleri için duruşma öncesi tehditle birlikte yemin ettirdiğini söyledi.Bir diğer şahidi (ki çok iyiliğim olmuştur) eşi ile hastanede gördüm.Beni gördüğünde kıpkırmızı oldu.Ve kaçarak saklandı.Eşi ise özür dileyerek ''abi kusura bakma senden özür dilerim zaten mahkemede ifade verdikten sonra sağlığı bozuldu,uykuları kaçıyor geceleri sabaha kadar sayıklıyor'' dedi..
Ben ne diyeyim Nilgül hanım ve sayın hukukçu arkadaşlar.Ne diyeyim...
-
Sn Bilgili
Bugün druşmamız vardı.Avukatım duruşmaya girdi.Bana söylediğine göre 15 gün bilirkişi raporunu inceleme ve cevap yazma için süre almış.Yani 28.9.2005 te yeni duruşma var.Çok iyi bir itiraz yazısı yazmam gerekiyor dedi.Bu arada bilirkişi raporundaki tek yönlü ve somut maddi hatalar nedeniyle suç duyurusunda bulunmak gerekiyor mu?Yoksa imza kontrollerinin yapılmasından sonra mı suç duyurusunda bulunalım.Yani imzaların bana ait olmadığı o kadar bariz ki.Adeta imza değil çiziktirme şeklinde yapılmış.Yani ibranamede alacaklarımın ne olduğu ihbar,kıdem,senelik izin,fazla mesai vb miktarları ulusal bayram ve resmi tatil ücretlerinin ne kadar olduğu yazılmamış ve bunların hepsini aldım alacağım yoktur'' şeklinde bir bilgisayar çıktısı ve bilgisayar
ile adım soy adım var altında ise çiziktirme usulü ıslak imza ...
yani çıplak gözü bırakın bir çocuk bile o imzanın benim imzam olmadığını bilebilir.Bir de işveren benim kendi kendime çıkış verdiğimi kendi kendime giriş yaptığımı söylüyor..Ne için emekliliği gelmiş bi insanın deli olması lazım...Sonra tüm işlemlerin altında kendi imzası var ..ben işveren kanuni vekili değilim ki bu işleri kendi kendime yapayım...Sonra bir diğer çalışanı yeminli tanık göstererek ifade verdirmiş.Tanık benim rahatsızlanarak 4-5 ay çıkış aldığımı ve daha sonra tedavi olduktan sonra işe döndüğümü söylüyor.Yahu buna kargalar güler.SSK lı olarak çalışan birisi ne tür bir hastalığa yakalanırsa yakalansın (buna AİDS de dahil ) kendi sosyal güvencesini kullanarak tedavi olmaz mı hastanelere gitmezx mi? Ben beynimi im yedimde işyerinden çıkış alıyorum hiç bir sağlık kuruluşuna gitmeden kendi kendime tedavi oluyorum..işe geri dönüyorum..Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.
-
Avukatınızın, bilirkişi raporuna itiraz konusunda gerekeni yapacağından eminim. Siz de kendisine somut olgular konusunda yardımcı olun. Çünkü olayı yaşayan ve belgelerdeki sahtelikleri bilen sizsiniz. Bunları avukatınıza gösterin ki itiraz yazısında iyi vurgulanmış olsun. Suç duyurusunun iş hukuku ile bir ilgisi yok. Siz, bilirkişi raprundaki somut ve kasıtlı yanlışların varlığı konusunda iddialı iseniz cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz veya avukatınız aracılığı ile de yapabilirsiniz. Ama suç duyurusunda bulunma konusunu da avukatınızla görüşüp karar vermenizde yarar var. Suç duyurusunda bulubnmak zorunlu değildir, isterseniz yaparsınız. Kolay gelsin. Selamlar. Av. Abbas Bilgili
-
İLAVE OLARAK HUKUKUN KATLİ YADA HAKLARIMIN GASBI
28 Eylülde (dün) duruşmamaız vardı.Avukatımın tüm ısrarlarına rağmen geçici olarak iş mahkemesi hakimliğine atanan (maalesef bu da geçici imiş) icra hakimi avukatımın sunduğu bilirkişi raporuna itiraz dilekçesini kesinlikle okumadan somut olgular olduğu konusundaki itirazlarımızı dinlemeden dava dosyasını inceleme ve okuma gereği dahi duymadan davanın reddi konusunda hüküm tesis etmiştir.Yani anlıyacağınız avukatımın bu hakim karar vermez gelecek esas iş mahkemesi hakimine davayı devretmek için dosyayı tetkike alır yada itiraz konumuzu kabul eder şeklinde söylemesine rağmen iki kez duruşmasına katıldığı ve yaklaşık olarak 1.5 yıldır devam eden davamı bilirkişi raporunun sonuç kısmına bakarak(itirazımızı dinleme ve dilekçemizi okuma zahmetine bile girmeden)hüküm tesis etmiştir.Hukukun tam anlamıyla katline şahit oldum.Benim çoluğumun çocuğumun hakkı hukukunun gaspına şahit oldum....
Sayın Bilgili ve Sn Bayındır
avukatım 8 gün süremiz olduğunu söyledi.Bunu dışında ayrıca sahte imzalarla tanzim edilen bordro ve ibraname için savcılığa ayrıca suç duyurusunda da bulunalım mı?
-
Mahkeme hakiminin izinli ya da raporlu olduğu durumlarda davalara başka mahkemelerden geçici olarak başka hakimler bakar. Dosya hakkında bilgisi olmayan geçici hakimlerin bu duruşmalara girmesi usulen olup, genellikle esasa ilişlkin karar vermekten kaçınırlar. Ancak, anladığım kadarı ilre sizin davaya geçici giren hakim bu konuda kendisini yeterli görmüş gibi görünüyor. Siz kararı 8 gün içinde mutlaka temyiz edin ve temyiz gerekçesi olarak daha önce ileri sürdüğünüz bilirkişi raporundaki "yamuklukları" iyi vurgulayın derim. Ayrıca, suç duyurusunda bulunmanızı, iddianızın haklılığı konusunda kendinize güveniyorsanız yapın derim. Selamlar. Av. Abbas Bilgili
-
Evet sevgili arkadaşlar
Nihayet yargıtay kararı elime geçti.Dava yasa ve usule aykırı hüküm kurulduğundan bozularak iade edildi.
''Bu şekilde hüküm vermenin doğru olmadığı davacının tüm itirazları ve sahtecilikle ilgili iddiaları incelenmeden gerekli deliller yeterince incelenmeden maddi ve hukuki olgular göz önünde tutulmaksızın eksik inceleme ve araştırma ile yazılı şekilde hüküm kurulması usule ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirir....''
Evet ifade aynen böyle..Demek ki hukuk varmış.....Yanlış yönlendiren bilirkişilere -düzmece raporlarına ve yalancı şahitlere yanlış verilen mahkeme kararlarına rağmen iyiki YARGITAY var...Yaşasın adalet...
-
Sayın fatihs;
Bu konudaki cevaplarımı incelerseniz ne kadar haklı olduğumu ve sizin de bu konuda haklı olduğunuzu, özellikle de bilirkişiye itiraz ve temyiz konusundaki önerilerimde isabet olduğunu herhalde görmüşsünüzdür. Selamlar.