Demek ki yüzyıllardır test yapılıyorda haberimiz yok. Ben daha düzgün gramerli okunduğunda anlaşılan bir iddianame, savunma vede karar görmedim... görenede rastlamadım... Sakın ben deme....
Printable View
Ankara Hukuk da sınavların test olduğunu kim söylüyor??? Bir AÜHF öğrencisi olarak bu yanlış bilgiyi düzeltmek istiyorum..Biz de sınavlar test filan değil çok nadir bazı derslerde test olabiliyor hocanın insiyatifine bağlı..Bu bütün üniversitlerde de olur.Ama bizim sınavların çoğu klasik ve pratik ağırlıklı....
Kısacası puanın yetiyorsa hiç çekinmeden tercih et derim... Ankara hukukun hakim savcılık sınavlarındaki başarısı bellidir..Ayrıca tüm Ankara hukuk mezunları da hakim savcı olmuyor önemli bir kısmı da avukat oluyor..Avukat lık için de çok iyi bir eğitim görürsün burda..Özel okulda derse giren hocaların önemli bir ksımı da zaten burdan gidiyor,yani hem bizim derse girip hem de orda derslere giriyorlar.Ankara hukuk hakim savcı, istanbul hukuk avukat.....demişler ama bu söz eskiden söylenegelmiş bi söz ve şimdi bir geçerliliğinin olduğunu sanmıyorum ve tabiyki böyle bir kaide yok..Hukuk eğitimi alıyorsunuz hukuku hakim savcıya,avukata göre bölüp ders vermezler bir bütün olarak alırsınız eğitimi sonrası sizin seçiminiz iyi bir eğitim alan iyi hakim savcı da olur iyi avukat da..
Şehir olarak da Ankara yı tavsiye ederim,tam bir öğrenci şehri..Ayrıca hukukçu olarak kendini geliştirmek istiyorsan danıştay yargıtay AYM gibi kurumların olduğu yerde okuman da fayda olabilir..
Bir AÜHF li gözüyle Ankara hukuku anlatmaya çalışıp tavsiye ettim..Tabi diğer üniversitelerde okuyanları da dinle orda okuyanlar kendi üniversitelerini daha iyi bilirler.. Artık sonrası sana kalmış son kararını sen verirsin
Sevgili Fatih Aydın,
Çok doyurucu bilgi verdiniz AÜHF hakkında.Çok teşekkürler.:) Peki mesleğimi İstanbul'da sürdürmeyi düşünüyorsam sizce Ankara'ya gitmeli miyim? Çünkü görüştüğüm büro avukatları "çalışacağın şehirde hukuk oku ki çevren orada oluşsun" dediler.Siz ne düşünürsünüz?
Rica ederim..Sorunuza gelince bence de okuduğunuz şehirde çalışmanız avantajlı olabilir ama avukatların kaç tanesi kendi şehrinde okumuştur ki?mesela Ankara hukukda her şehirden insanla tanışacaksın,İstanbul hukukda veya başka bir hukuk fakültesinde de böyledir..Bunların çoğu iyi bir eğitim almak için gelir ve mezun olunca da okuduğu şehirde kalmaz..Yani bu bir sorun değil bence..
Yalnız şunu da belirtmek isterim eğer şehir olarak illa istanbulda okumak istiyorsanız,yani şehri çok seviyorsanız tabiyki kaliteli bir üniversite,orayı da tercih edebilirsiniz..Hani sonradan Ankara da istanbul u özlemeyin kendimi sorumlu hissetmiyim:) Ama şahsi sebeblerin dışında hem eğitim hemde yaşam olarak geleceğiniz için ilk yanıtımdaki sebeblerden ötürü tavsiyem kesinlikle değişmemekte..
Bu süreçte ne kadar avukat,hukuk öğrencisi vs.. hukukçuyla görüşürseniz yararınızadır herkeste ayrı tecrübeler vardır o yüzden elinizden geldiği sürece çok kişiyle konuşun ama çok da karıştırmayın kafanızı,içinizden geçeni kesinlikle ön planda tutun..
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur..
kararım istanbul hukuk. yorum yazıp katkıda bulunan tüm üyelerimize çok teşekkür ederim. bu mesleği hepimizin en güzel şekilde icra etmesi dileğiyle..
AÜHF'de sınavların test olarak yapıldığı bilgisi yanlış bir bilgidir.Sınavların en az %80'i klasik sınav olarak yapılıyor.Bunun yanı sıra İktisat-Adli Tıp-İş Hukuku gibi bazı sınavlar da hocalarımızın takdirine göre test olarak yapılabiliyor.Kulaktan dolma bilgilerle ÖSS tercihi yapmayın :)
Fathi Aydın isimli üyeden ALINTI: "Ankara Hukuk da sınavların test olduğunu kim söylüyor??? Bir AÜHF öğrencisi olarak bu yanlış bilgiyi düzeltmek istiyorum..Biz de sınavlar test filan değil çok nadir bazı derslerde test olabiliyor hocanın insiyatifine bağlı..Bu bütün üniversitlerde de olur.Ama bizim sınavların çoğu klasik ve pratik ağırlıklı...."
Sayın "Stefan Fredrik" iyi niyetli bir yorumda bulunmuşsunuz son yorumunuzda; ancak "Fatih Aydın" isimli üye yorumunuzun içeriğinin aynısına sahip bir uyarı yorumu zaten yazmıştı. İkileme düşmemek için lütfen yorum yazmadan önce diğer yorumları da iyi takip edelim, forum kurallarına riayet edelim; çünkü forumu açtığımda yeni bir yorum yazılmış mı diye heyecanla tıklıyorum; ama son hüsran oluyor :) Bu yorumumu anlayışla karşılayacağınıza eminim. ;)
Yani sizin mantığınıza göre 644 mesajlı bir konuda mesaj yazabilmek icin 643 mesaj mı okumalıyım :o
Meraklanmayın heyecanlanmayın o kadar.Ayrıca okulumla ilgili bilgilenmek istediğiniz hususlarda size yardımcı olurum isterseniz buradan merak ettiklerinizi yazmanız yeterli ;) :)
Bir arkadaşımın babası İÜHF mezunu.Bürosuna gittim sorularımı sormaya.Bir arkadaşından bahsetti bana fakültede okuyan.Anadolu'dan gelmiş okumuş ve memleketine dönmüş çalışmaya.Çevresi burda oluştuğu için gittiğinde sıkıntı çekmiş.Bana da Ankara'ya yerleşme planların olmayacaksa pek tavsiye etmiyorum demişti kendisi.Nitekim pek bir farkları da yok savcılık sınavları dışında.Kendiçalışmanla telafi edersin demişti.Gerçekten de İstanbul gibi derdi bol memleket bırakılmaz bence de.Burda ne borç davaları bitiyor ne boşanma davaları. İstanbul'da okuyup çevremi edinirsem aç kalmam sanırım :)
Sanırım haklısınız. Pişiyoruz işte, heyecan normal harlı ateşte pişiyoruz, genciz, bizim de kendimizce fikirlerimiz oluyor; ama kimisi doğru, kimisi sizin de düzelttiğiniz gibi yanlış oluyor:) O yönüyle hiç düşünmemiştim. Teşekkürler "Stefan Fredrik", bir de şu profilinize koyduğunuz resim "şikişikibaba" şarkısını söyleyen adam değil mi? :o Ne komik bir oyuncu.