Cevap: 20 günlük evlilik anlaşmalı boşanma
Haklısınız dardayım , forum konularının dışına çıkmamak gerekli. Öncelikle böyle demokratik bir ortamda hukukun içinden insanlarla bilgi alış verişi yapabilmek çok faydalı. Ama iş pratiğe gerçek hayata dökülünce burda anlatılanlar gibi olmadığını, kanunların uygulanmadığını gözlerimle gördüm.Neticede bir hukuk olayı cereyan ediyor. Her ikisi de aynı. Eğer hakimler hukuka göre, kanunlarda yazılanlara göre hareket etseler, yani gözleri kapalı halde teraziyi tutsalar inanıyorum ki burada hiç kimse canı yanmadan yazacaklar. Benim gördüğüm olay şuydu. Ben Kartal Aile mahkemesine gidiyorum. Diyorum ki " eşim eşyalarımı evimden kaçırdı, eşyaların faturaları benim üzerime değil, ama şu evde tutuluyor, tarafıma iadesini talep ederim" diyorum ve hakim hemen yediemin olarak bana teslim ediyor. Ben eşyalarımızı alıp eve götürdükten sonra eşimin meşhur avukatının itirazı ile hakim 180 derece bir dönüş yapıyor. Eşyaların 3-4 ay sonra sahte beyanlarla kesilmiş faturalarını hakim bilerek kabul ediyor ve ben zaten tavzih kararı almıştım diye (gözlerimin içine baka baka) yalan söylüyor ve eşyalarımızı tekrar eşimin ailesinde kalmak üzere kesin olarak karar veriyor. Yani ordaki hakim ilk kararında gözleri kapalı ve terazi elindeyken hak dağıtıyor. Fakat eşimin avukatının kim olduğunu anladığı zaman terazi birden bozuluyor. İnandığım herşey için yemin ederim ki durum aynen böyle. Aynı şeyi boşanma davamda da bariz olarak gördüm. Hukuk adına ne kadar çirkinlik ne kadar sahtekarlık varsa hepsini yaptılar. Bunları bizzat hakimler yaptı, gözlerimle gördüm ve inanamadım. Yargıtaydan döneceği günü iple çekiyorum. O zaman eşimle değil ama o kararları bilerek ve isteyerek verip benim yuvamı yıkan o insan bile denmeyecek şahışlardan hesap soracağım. Bu bölüm hakaret içermiyor ama eleştiri sınırını aştıysam şimdiden özür dilerim.Saygılarımla
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz dava açmış, sizin haberiniz yok, zaten 1 yılı doldurmamış bir evlilik anlaşmalı olması mümkün değil. Demekki çekişmeli bir boşanma sözkonusu olacak. Size tebligat gelecektir. Muhtemelende adli tatilden sonra olacak ilk duruşma.
Hukukta kural; herkes kendi iddiasını ispatlamak zorundadır. Eşinizde boşanmaya neden olan iddialarını ispatlamak zorundadır. Tabii sizinde iddianız olacaksa (aldattığına dair) sizde ispatlamak zorundasınız.
Mahkeme masraflarını (yargılama masrafı) davayı kaybeden taraf öder. Karşı tarafın vekalet ücretinide tabii.
Sizinle uğraşıp uğraşmayacağını kimse bilemez. İşinizi sağlama almak istiyorsanız avukatınızla görüşün, avukatınız yoksa da mutlaka edinin..
Geçmiş olsun..
Sayın dardayım merhaba,
yeni konu açmamla ilgili şuan aktif olmanızdan dolayı yardımcı olurmusunuz.nerden yeni bir konu açabilirim.Avukat ve yorumlara açık.
Alıntı:
tugba guleryuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın dardayım merhaba,
yeni konu açmamla ilgili şuan aktif olmanızdan dolayı yardımcı olurmusunuz.nerden yeni bir konu açabilirim.Avukat ve yorumlara açık.
Sol yandaki menüden Forum a girin. alt başlıklardan Kategoriler e tıklayın, sayfayı izleyin Aile Hukuku linkine / başlığına tıklayın, aile hukuku kısmı açıldığında sayfanın sol üst başında Yeni Konu butonuna basın. Sorununuz yazın (sitede konu açma kurallarına uygun olarak) sonrada kaydedin. Hepsi bu kadar..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Sol yandaki menüden Forum a girin. alt başlıklardan Kategoriler e tıklayın, sayfayı izleyin Aile Hukuku linkine / başlığına tıklayın, aile hukuku kısmı açıldığında sayfanın sol üst başında Yeni Konu butonuna basın. Sorununuz yazın (sitede konu açma kurallarına uygun olarak) sonrada kaydedin. Hepsi bu kadar..
Sayın dardayım,
çok teşekkürler..
Alıntı:
gamzeley rumuzlu üyeden alıntı
26 haizranda evlendim, fakat eşim beni aldattıgını yakaladım daha evimize bile gecmedik , temmuz sonu düğünümüz vardı.yakalandıktan sonra sen bana inanmadım diyerek bosanmak istedigini benimle artık hiç birsey yaylasamacagını söyledi ve dava acıldı..
ama anladıgım kadarıyla 1 yıl evl olmak durumundayız. ama degiliz peki nasıl anlasmalı bosanıcaz.. ayrıca bu mahkema 10 temmuzda acıldı ne zaman mahkemmiz olur .. ve mahkem masrafları kim öder .. benimle ugrasmasından korkuyorum.
1 YILI doldurmadıgınız için anlaşmalı boşanmak olmaz, davayı açan kişi kim ise davayı boşanmaya karar verdi ise bunu hakime kanıtlamakla yükümlü yani kusur kimde ise o kaybeder davayı ve bütün paralar masraflarda ona yüklenir dava sonucu ama sonuçlanmadan önce davayı açan kimse tabiki masraf yapıcak bir sürü ama kaybeden taraf kendi olursa sen hiçbir şey ödemezsin yok açtıgı davayı o kazanır boşanmada kusurlu taraf senin oldugunu hakime kanıtlar ise gerek delillerle gerekse şahtiler ile üzgünüm paşa paşa ödersiniz :o
Alıntı:
gamzeley rumuzlu üyeden alıntı
26 haizranda evlendim, fakat eşim beni aldattıgını yakaladım daha evimize bile gecmedik , temmuz sonu düğünümüz vardı.yakalandıktan sonra sen bana inanmadım diyerek bosanmak istedigini benimle artık hiç birsey yaylasamacagını söyledi ve dava acıldı..
ama anladıgım kadarıyla 1 yıl evl olmak durumundayız. ama degiliz peki nasıl anlasmalı bosanıcaz.. ayrıca bu mahkema 10 temmuzda acıldı ne zaman mahkemmiz olur .. ve mahkem masrafları kim öder .. benimle ugrasmasından korkuyorum.
1 yıl dolmadan anlaşmalı olarak boşanamazsınız ancak bu başka nedenlere dayanarak boşanmanıza engel değildir,tavsiyem duruşmaya en az 2 şahit götürüp iddialarınızı ispatlamanız ,hukuken anlaşmalı olmasa da fiilen anlaşmalı olduğundan yine tek celsede sonuç almanız mümkün olabilir