İlk duruşmadan sonra çok önemli bir gelişme olmadıkça zaten sizi çağırmazlar gitmişken sebebini belirterek duruşmalardan vareste tutulmanızı isteyin.
Printable View
İlk duruşmadan sonra çok önemli bir gelişme olmadıkça zaten sizi çağırmazlar gitmişken sebebini belirterek duruşmalardan vareste tutulmanızı isteyin.
Engin bey merhaba,
telefondan mesaj ile hakaretten şikayetçi oldum ama sonra şikayetimden vazgeçtim. Buna rağmen kamu davası açılmış ve mahkemeye çağrıldım. Mahkemeye katılmazsam sorun olur mu? muhtemelen karşı taraf ta katılmayacaktır. cevap verebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..
Tehdit de vardır belki sırf hakaret olsa kamu davası açılmaz benim bildiğim kamu davası olunca şikayetten vazgeçmeyle düşmüyor dolayısıyla bir kez olsun ifadenize başvurulabilir bunun için ihzar ve zorla getirme kararı çıkabilir nadir de olsa.
Sayın Av.Engin bey;
Oncelikle değerli katkınız için şükranlarımı sunarim.
Benim de müşteki olarak mesaj yoluyla tehdit davam var. Davalı ile yüzyuze gelmemek için doktor raporu alıp mazeret dilekçesi vereceğim.
duruşmada nasıl bir sonuç çıkar?
Müşteki konumdayım olayda gasp var ve ben yurt dışına çıkmak durumundayım avukatıma vekaletle dava devam edermi yada ben hiç mahkemeye katilmasam ne olur teşekkürler
Sırf müşteki değilsinizdir doğal olarak şahitsiniz de o yüzden hem şikayetiniz hem beyanlarınızın en az bir kez hakim tarafından alınması gerekiyor bu celseye katılamıyorsanız avukatınız girip bir dahaki duruşmaya katılacağınızı söyleyip süre isteyebilir aksi halde ihzar veya zorla getirme kararı çıkabilir.