Cevap: Re: Hafif darp ve hakaret
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Okudum fakat tam olarak anlayamadim sanirim hukukcu olmadigim icin..
Aslinda arkadasimin konusunu dagitmak istemedigim icin yuzeysel sordum sorularimi ama detayli sorsam sanirim daha saglikli olacak..
Ben esimden gecen ay bosandim fakat karakol sikayetlerimden dolayi sulh ceza mahkemesinde davalarimiz var, ikimizde musteki sanik durumundayiz.Adli tip raporlarim var karakol ifadelerim var eski esimin psikolojisinin normal olmadigina dair delillerim var(intihar vakasi-hastane kayitlari,sinir krizi gecirip elinde bardak parcalamasi sonucu gecirdigi ameliyat kayitlari...vs) ve bosanmamda gerekceli kararim var-kararda esimden siddet gordugum kanaatiyle bosanmaya karar verildigi yaziyor.Onunda adli tip raporu var fakat savci ikimizin birden adli tipa gonderilmesini istedigi icin var(agri sikayetleri siyriklar var falan yaziyor)benim onu darp ettigim icin degil.Karakol ifadesinde ise birbirimizi tartakladik demis yani darp ettigini kabul etmis.Ben darp edildigim seklinde ifade vermisim.İlk durusmamiz oldu, ben sikayetimden vazgecmedigi soyledim hakime,ben vazgecmeyince O da vazgecmedi.Karsi tarafin savunma vermesi icin durusma temmuza ertelendi.Benim mrk ettigim karsi tarafa ceza verilir mi?nasil bi ceza yaptirimi uygulanir para mi? hapis cezasimi?Daha onceden sabikasi yok ve su anda calismiyor..
Tesekkurler..
Ayrica bosanma davamla birlikte talep ettigim 4320-6 ay tedbir kararim var ve Karakol sikayetlerimden dolayi Savciligin re'sen cikarttigi 6 ay tedbir kararim var yani 2 tane..
Sabıkası yoksa aynı aynı şekilde ertelemeli hafif hapis veya para cezası verilebilir.
Alıntı:
Sabıkası yoksa aynı aynı şekilde ertelemeli hafif hapis veya para cezası verilebilir.
Veya kismi sanirim hakimin takdirine kaliyor..
Takdiri ilahi ve hakim :)
Alıntı:
Takdiri ilahi ve hakim :)
Tesekkur ederim ilginiz icin..Bosanma davamdaki Hakim cok duyarliydi fakat bu davamdaki Hakim uzlasin gidin seklinde yaklasti, sikayetimden vazgecmeyince de sinir yapti biraz :)
tşk. ederim Engin bey, çok sağolun.