Re: Öğrenilen dolandırıcılık girişiminin yetkili mercilere bildirilmesi
Ben bu "gerçek aykırı beyanla düzenlenmiş evrak"ı hazırlayan ve kullananlar hakkında savcılığa suç duyurusu yaptım. Soruşturmanın bitmesini bekliyorum. Hakim de bu evrakın gerçeğe aykırı beyanla düzenlendiğini biliyor. Hakimi de Cumhuriyet Savcılığına şikayet edebilir miyim ?
Hakkarili Ağabeyim teşekkür ederim, şimdi suç duyurusundaki soruşturmanın sonucunu bekliyorum. Vergi dairesi evrakı düzenleyen firmayı suçlu bulup cezasını vermiş. Savcılıktan da bu konuda dava açılırsa hakimi o zaman elimde sağlam delillerle şikayet etmek istiyorum.
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Hakkarili arzuhalci üyemiz, söylediğiniz gibi kamu adına görev yapan biri işlenen bir suçu gördüğü halde yetkili makamlara bildirmeyenlere hakimler de dahil midir? Çünkü gözlerimin önünde bir hakim sahteciliği gördü anladı ama örtbas etmeye çalıştı. Sizce ne yapmak lazım bu konuda?
Konumuzun dışına çıkmadık mı?
Öğrenilen dolandırıcılık girişiminin hangi yetkili merciye bildirilmesi gerektiği hakkındaki başlık; kendi konusundan çıkarak işlenen bir suçu yetkili makamlara bildirmek konusuna dönüştü.
Keşke siz yeni bir başlık açsaydınız da, ben de konu hakkında değerli forum müdavimlerinin görüşlerini öğrenebilseydim. Üstelik yeni başlık açmak için herhangi bir ücret talep edilmiyor.
Benim şu aşamadan sonra yeni başlık açmam hiç şık olmayacağı gibi bu başlığa cevap verecek kişinin buradaki yazıları takibi de imkansız hale geldi.
Üzüldüm açıkçası.