Cevap: Ertelemenin hükmün geriye bırakılmasına çevrilmesi
Hocam cevabın için teşekkür ederim...erteleme ile ilgili olan kısımları bende uzun zamandır inceliyorum..haklısınız erteleme cezaları memuriyete engel..işte bende bunu düzeltmeye çözmeye çalılıyorum..ama zararın karşılanması ile ilgili olan kısım daki yazdığınız ifade maalesef açık değil yani "bildiğim kadarıyla" diye yazmışsınız...bana kesin ifade verebilirmisiniz ewt bu böyledir yada değildir diye kaldı ki bana dava esnasında da herhangi bi bildirim gelmedi karşı taraf şu masrafı yaptı ödeyecekmisiniz die, ben nerden bilebilirim dimi....biliyosunuz çok hassas bi konu...ayrıca bu memuriyetten atılıp atılmama kararını kim verecek..demek istediğim asker olduğum için kararı bağlı bulunduğum kuvvet mi verecek yoksa sivil mahkeme mi verecek..bağlı bulunduğum kuvvet verecekse insiyatif kullanma hakları varmıdır....avukat olup olmadığınızıda söylerseniz çok sevinirim..takdir edersiniz ki ,bu bilgilerin kaynağını öğrenmem benim içinde çok önemli ..cevbnız için şimdiedn teşekkürler..
Kurumunuzun insiyatif kullanma yetkisi yoktur. Çünkü Hüküm kesinleşirse, kanuna göre memur olma şartlarını yitirmiş olursunuz. Memurluktan nasıl alınacağınızın usulü ise uzun olduğu için yazmıyorum. Kısaca şöyle olur: Hakkınızda hüküm kesinleşince, mahkeme, bu hükmü kurumunuza bildirilir ve ilişiğiniz kesilir.
Size tavsiyem şudur: Bu konularda uzman olan bir avukatın aracılığı ile ek temyiz dilekçesi yazınız. Savunma hakkınızı yeterince kullanamadığınızdan veya başka bir sebepten dolayı dosyanın bozulmasını bekleyiniz. Şuanda bu durumdan kurtulabilmenizin tek yolu dosyanın bozulmasıdır.
Keşke hakkınızdaki davayı ciddiye alsaydınız. Geçmiş olsun.
fesih hocam...nerelerdesiniz..zannedersem davanız hakkında olumlu gelişmeler olmuş..biyerden okuduğum kadarıyle bi üye erteleme czanızı HHAGB' na çevirdiğinizi yazmış doğrumudur...ayrıca başka bi forumda daha vermiş olduğunuz sonu 89 59 la biten numaranızı aradım başka biri çıktı...sizle bağlantı kurabileceğim bi numara verebilirmisiniz..Yardımlarınızı bekliyorum..umarım en kısa zamanda görüşürüz..