Re: İdare danıştay kararımı uygulamıyor
kararları incelemeden bir şey söylemek zor ve yanıltabilir. bu nedenle tavsiyem idare hukuknda deneyimli bir avukata dosyanızı inceletmeniz. İdari yargı kararlarının uygulanmaması söz konusu olamaz. hukuki ve cezai sorumluluğu var. Artık memurları cezanın ertelenmesi de kurtarmıyor. eğer 1 yılın üzerinde ceza alırsa memur kararı uygulamadığı için cezası tecil edilse bile memuriyete elveda demek zorunda.
Bu nedenlerle izleyeceğiniz yol hakkında hukuki yardım almanızı öneririm.
yök 41. maddenin yürtülmesinin durdurulmasını uygulamıycakmı?
Sayın Güçlü İdari Yargı Kararlarının Uygulanması konusunda yazınızı okudum. bana faydası oldu. Danıştay kararları geriye dönük olarak bu görevlendirme yazılarınıda duruduracakmı? bu arada gidenler hemen geri dönecekmi?
Yök 13 hazirandaki basın toplantısında kararın kendilerine ulaşmadığını, ama kararı duyduklarını, ulaştığında gereğini yapacaklarını itiraz haklarınında kullanacaklarını beayn etti. illaki ulaşmasımı gerekiyor? haberleri olduğunu beyan etmesi bağlayıcı değilmi?
Ancak bazı rektörlükler kendilerine aksinin bildirilmediği için gidecek isimlerin ayrılış tarihlerini bildirmek zorunda olduklarını söylerken, bazıları da elemanlarını korumak için ellerinden gelen gayreti gösteiyor.
bazılarıda öğreim üyelerine tebliğ edelim bunlar bize iptal edildi diye yazsın arkasınada karaı eklesin bizde aynen yöke gönderilim diyor. Fakat bir kere ayrılışl yasını tebellüğ eden öğr üyesi 15 gün içerisinde oray gidip göreve başlamak zorunda değilmi.
yada kendisinin haberi olmadan Anabilim dalı başkanı dekanlığa ayrılış tarihi bildirir buda rektörlüğe yazar ordan yök gider biz yökün emrini yaptık diye bir kenara sıyrılıp oturursa o öğretim üyesi ne yapcak.
prosedür olarak ayrılış yazısı o çalışana tebliğ edilmek zorundaysa çalışan bunu almamak için ne yapabilir?
Cevap: İdare danıştay kararımı uygulamıyor
Alıntı:
yk74 rumuzlu üyeden alıntı
idari mahkemeyi kazanarak atamam yapıldı. görev yapar iken ben den önce oradan ayrılan şahsın atamasını danıştay iptal etti. 1 yıl sonra danıştay benim idari mahkemede kazandığım davayı onayladı. idareye beşvurdum. danıştay kararını onaylayın diye. idare bir yıl önceki kararı örnek gösterip orası dolu. bu danıştay kararını uygulayamayız der. nasıl uygulatabilirim.
İdare Danıştay kararını 30 gün içinde uygulamak zorundadır aksi taktirde tazminat davası açılabileceği gibi idare kararı uygulamadığından ceza alır