Cevap: Arızanın ikiden fazla tekrarında ürün değişimi
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
'"Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü" nün kalantor firmalara gücü yetiyor mu?' sorusuna cevap vereyim:
Bakın, Yapılan reklam metnini noktası virgülüne veriyorum:
"50 Hediye kontör kazanmak için 100 kontör yükleyin, *131*50# yi arayarak 50 hediye kontorünüzü KONBARAnızdan çekip hemen kullanın"
Bu mesajı alır almaz 5 dakika içinde 100 kontör yükledim ama sistem bana 20 hediye kontör verdi.
Gerekli her şeyi yaptığımı sanıyorum. Rekabet kurulunda görüşüldü. Karar çıktı:
"Bu mesaj, 50 hediye kontör vereceğini vadetmiyor."
Nokta.
Ha, bu arada Turkcell -bana mahsus- 30 kontör daha vererek 50'ye tamamladı ama ceza falan almadı. Çünkü rekabet kurulu Turkcell'i haklı buldu.
Bu Şirketlerarası "Rekabet"i ilgilendirir bir konu değil ki.Niye oraya gittiniz?Bence adres yanlış.Doğru adres: daha önce de dediğim gibi;"TRKGM"
Tüketicinin adresi; ya THH, ya da TRKGM.
Hele hele, elinizde mesaj kayıtları varken...
İyi günler...
Alıntı:
Bu Şirketlerarası "Rekabet"i ilgilendirir bir konu değil ki.Niye oraya gittiniz?Bence adres yanlış.Doğru adres: daha önce de dediğim gibi;"TRKGM"
Tüketicinin adresi; ya THH, ya da TRKGM.
Hele hele, elinizde mesaj kayıtları varken...
İyi günler...
Müşteriyi aldatıcı reklamlara bakan yer de burası ama. Adına bakıp karar vermeyin :)
Ben zaten telefonda biraz "çirkeflik" edince 30 kontörümü verdiklerinden THH nezdinde yapabileceğim bir şey yoktu. Tüketiciyi yanıltan reklamdan dolayı ceza almalarını, en azından bu mesajı gönderdikleri her kişiye 30'ar kontörlerinin yüklemelerini sağlayabileceğimi düşünmüştüm.
Sözün özü THH, tüketicinin hakkını almasını sağlar. Ceza vermez.
RK ise satıcıya ceza verir, Tüketiciye hakkını vermez.
Ortalama bir RK cezası 60 bin lira cıvarındadır :)
Örnek konu:
http://www.rekabet.gov.tr/dosyalar/k.../karar2881.pdf
Kireçten koruyucu konusunda,tüketiciyi aldatan reklamla ilgili cezayı, yine tüketiciyi aldatan Telsim reklamına durdurma ve para cezasını TRKGM vermiştir.
Bilginize arz ederim.
Alıntı:
Kireçten koruyucu konusunda,tüketiciyi aldatan reklamla ilgili cezayı, yine tüketiciyi aldatan Telsim reklamına durdurma ve para cezasını TRKGM vermiştir.
Bilginize arz ederim.
Yahu, ben de TRKGM'ye yaptım şikayeti zaten.
Rekabet kurulunun da günahını aldık :)
Reklam kurulu yerine rekabet kurulu diyorum...
Siz reklam kurulu değil de benim daha önce bilmediğim kısaltması olan TRKGM kullanınca de ben bunu "tüketici hakem heyeti" anlıyorum...
İtirazım bunaydı.
Yok, hakikaten ihtiyarladık :)