Alacağını istiyor ama olsa olsa ihkakı hak olur.
Printable View
Alacağını istiyor ama olsa olsa ihkakı hak olur.
Engin bey ihkakı hak konusunu internetten inceledim fakat benim olayımla örtüşmüyor diye düşünüyorum.yani boçlu olarak beni gösteriyor fakat 2 yıl önce ayrıldığım eşim ve çocklarım tehtit edilip para alınmaya çalışılıyor.ve bu borç konusu 4-5 ay önce dile geliyor.yani ben eşimden boşandığım sırada böyle bir konu mevcut değil.biraz karışık biliyorum ama o kadının ve iki çocuğumun hiç bir ilgisi ve bilgisi yok bu konuda.resmen boşanmış iki kişinin sorumluluk ve yaşantıları ayrı değilmidir?yani borçlu yada alacaklı bu kadın ve çocuklar değilki.bu kişilere işlenen davranışın zorla ve ölümle tehtit edilerek para istemesi anlamına gelmiyormu?yani bir anlamda gasp diye düşündüm.
eger düşündüğüm yanlış ise her boşanan çifte senin önceki eşinin bize borcu var diyerek ölümle tehtit edip para almaya çalışılabilir ve bu hafif bir suç kapsamına girer ve cezayı çok haififletmiş oluruz öyle değilmi??
bence böyle olmamalı.oluyosada yazıklar olsun diyorum:(
Ben eylemi küçümsemiyorum bana bıraksalar lime lime doğrayıp kargalara verirdim :)
Alacağını istiyor bu nu da sizin yakınlarınıza yönelerek yapıyor bir çeşit ihkakı hak bu ama tam adını koyamıyorum. Gaspta hiç bir hakkı olmaksızın zorla menfaat temin etme var.
teşekkür ederim engin bey.bu sabah öğrendim savcı bey takipsizlik vermiş dediler.ama ne dererece doğru bilmiyorum.bu kadının piskolojisi bozuldu evden ekmek almaya bile çıkmıyor.gelip beni ve çocuklarımı öldürecekler diyor.konu belli oldu sanırım bu konuyu benim halletmem gerekecek.verdiniz bilgiler için teşekkür ederim.ADALET YERİNİ BULACAK
Gazanız mübarek olsun.
Bi delilik yapıp sorununuzu katlamayın takipsizlik verilmişse ağır ceza mahkemesine güzel bir itiraz dilekçesi verin.
Tekrar teşekkür ederim amacım bir delilik yapmak değil ama işin içinden çıkamıyorum.bugün gittim ve dosyanın savcıda olduğunu ve bana bir hazırlık numarası verdiler.bu dosyaya takipsizlik yada asliye cezada mahkeme açarlarsa dediğiniz gibi ağır cezaya dilekçe vermem yararlı olurmu?çünkü bu ağır cezalık bir konu diye düşünüyorum.hem kaçıncı ağır cezaya itiraz dilekçesi vermem gerekir efendim.
verdiğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.
Takipsizlik verilmemiş demektir. Kamu davası açılırsa katılırsınız. Takipsizlik verilirse kararda yazar ağır ceza mahkemesine itiraz edersiniz.
Kaçıncısı yok nöbetçi ağır cezaya vereceksiniz en ağırı o çünkü...
Kolay gelsin.
Neden avukatınıza danışmıyorsunuz?
Sizinle yazışmak ve verdiğiniz bilgilerden yararlanmak benim için zevk inanın buna.avukat tutacak kadar param olmadığı için çaresizim ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.izlinizle size bir soru daha sorsam efendim.bu dava asliye mahkemesinde açılır ise suçun ciddiyeti açısından ağır cezada görülmesini talep edebilirmiyiz.çünkü avukatları var ve ceza almadan yada hafif bir cezayla kurtulup daha fazla zarar vereceklerinden korkuyoruz.birde dosya savcı beyde dediler dava açılacaksa uzun sürermi.zaman alacaksa neden savcı bey bu dosyayı bekletiyor olabilir.çok teşekkür ederim.
Bulunduğunuz il Barosuna başvurarak adli yardım talebinde bulununuz. Somut olay hakkında avukatınızın tavsiyelerine uyunuz.