teşekkürle aydınlatıcı bilgileriniz için
Printable View
teşekkürle aydınlatıcı bilgileriniz için
Evet dediğiniz gibi bütün dostları görüştürüyorum.Bu arada eşimin neden dava açtığınıda öğrenmek için bir avukat dostumuz bakacak ve bilgi verecek ayrıca bu avukat arkadaşta gidip eşi ile birlikte onunla görüşecek.
evet arkadaşlar eşimin açmış olduğu boşanma davasının şiddetli geçimsizlik ve benim aşırı israf olmammış. Külliyen yalan asla şiddetli geçimsizliğimiz olmadı. Yukarıda belirttiğim gibi benim borçlarımdan kaynaklandı ve bu durumu yukarıda belirttim zaten. Bu durumda benim ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Savunma dilekçesi muhakkak vermeniz gerekiyor.
Savunma dilekçenize, boşanmak istemiyorsanız,davayı kabul etmediğinizi, boşanmak istemediğinizi, eşinizi çok sevdiğinizi, geçimsizlik yaşamadığınızı,herkeste olabilecek borçların olduğunu, araba konusunda yaşadığınız sıkıntıları da avukatınız tavsiyesi ile kısaca bahsedip, ileriki duruşmalarda size sıra gelince gerek şahitlerle gerek elinizdeki diğer belgelerle ifade edebilisinz. Hatta aşırı israf olduğunuz konusunda da gelirinizi ve gideriniz olarak da kredi kartı ekstrelerinizi sunabilirsiniz.
savunma dilekçesini ilk duruşmadamı vereceğim yoksa duruşmayı beklemedenmi vereyim
Duruşmada önce tabiki.
ama henüz celp kağıdı elime geçmedi, onu beklemem gerekmezmi
Boşanma davasının açıldığını eşinizden öğrendiğinize göre ilk işiniz kendinize bir avukat tutmak olsun. bu saatten sonra yapmanız gereken ilk şey bu.
İlk duruşma tarihinizi öğrenin avukatınız aracılığı ile. Adli tatilden önce ilk duruşmanız olabilir belki. Bilemeyiz. Ne kadar erken davranırsanız o kadar iyi olur. Elinize celp gelmesini beklemeyin. Avukatına gereken herşeyi anlatın. Boşanmak istemiyorsanız ona göre savunmanızı yazıp dosyaya koydurur; orsanız da ona göre savunmanızı yazıp dosyaya koydurur.
Dediğim gibi ilk önce avukat tutmak olsun. Ve bu arada eşinize bol bol tekrar bir araya gelmez ve evliliğinizi kurtarmak için aracılar koyun. Kendiniz de eşinize cep telefonu varsa güzel mesajlar atın. Bu attığınız mesajları da silmeyin. Siz en azından güzel yaklaşarak eşinizi ikna etmeye çalışın. Geçmişteki tehdit konusu gibi sinirlenmeleri de lütfen bırakın.
Allah herkese bir imtihan veriyor sonuçta. Sizin yaşadıklarınzda bir imtihan.
Sevgili dostum duruşma 23 temmuzda imiş ben zaten bu günekadar gerek cep telefonundan gerekse facebooktan eşime onlarca defa mesaj attım ve daha dün gece onunla facebookta görüştük ve mesajlaştık ben oldukça nezaket kuralları ve sevgi dolu mesajlar attıkça o dahada sinirlendi gönderdiğim şarkılar cabası ben ne kadar iyi oluyorsam o o kadar uyumsuz oluyor ve artık dönüşün olmadığını söylüyor ama diğer tarafta leman sam dan kıyamam sana şarkısını facebook a yükleyim sözde karşı konşumuz aynı zamanda mesai arkadaşı bayana itaf etmiş gibi buda sana gelsin diyor ortada bir çelişki var biliyorum sanki bana acı yaşatmak istiyormuş hissi uyandı bende oda duygusallık yaşıyor biliyorum aynı zamanda karın tüberkülozu tedavisi görüyor. yazışmalarımızı kayda alıyorum zaten ah birde onun msn veya facebook şifrelerini bulabilsem işi çözeceğim arkadaşlarıyla oradan mesajlaşıyor anlardık neyin ne olduğunu ama öyle bir imkan yok