Cevap: Evim mühürlendi ne yapabilirim
Engin bey , içişleri bakanlığına , bimere mülkiyet hakkımın ihlali ve mağduriyetimle ilgili dilekçe sundum elektronşk ortamdan ...Bimer çok sağlıklı çalışıyor hemen ilgileniyor .... Sizce valiliğe ve kararı veren kaymakamlığada aynı itiraz ve mülki hakkımı arayayım mı ? ne dersiniz ?
Bimer Başvurularına cevap süresi 1 ay. Kaymakamlla yada yetkili ile görüşmeniz işi hızlandırır.
kararı alan kaymakamlık ...görüştükten sonra değişen bişey olmazsa içişlerinemi başvurmam lazım ?
Alıntı:
omurluf rumuzlu üyeden alıntı
kararı alan kaymakamlık ...görüştükten sonra değişen bişey olmazsa içişlerinemi başvurmam lazım ?
Bunu yapmışsınız zaten.
evet , doğrumu yaptım anlamında sordum ..Kaymakamlıktan sonuç alınamadıgında bir üst kurum hangisi ? valilikmi ? içişlerimi ? başbakanlık mı ? Bu arada sizin fkrinşz nedir konuyla ilgili ? sizce mülkiyet hakkım haksız yere elimden alınmadı mı ? kanunlar bunu hangi hak ve hukuka göre benden aldı ? gerekçesi nedir ? Yediremiyorum kendime
İl sağlık komisyonunca Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler Ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğüne göre 90 gün mühürlenebiliyormuş. Ayrıca aşağıdaki kanun değişmedi ise
Kaymakam 30 gün süre ile kapatılşmasına karar verebiliyormuş
Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu
Madde 8- (Değişik: 24/11/2004-5259/3 md.)
Polisçe kat’i delil elde edilmesi halinde;
A) Kumar oynanan umumî ve umuma açık yerler ile her çeşit özel ve resmi kurum ve kuruluşlara ait lokaller,
B) Mevzuata aykırı bir şekilde uyuşturucu madde imal edilen, satılan, kullanılan, bulundurulan yerler,
C) Mevzuata aykırı faaliyet gösteren genelevler, birleşme yerleri ve fuhuş yapılan evler ve yerler,
D) Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Anayasal düzenine, genel güvenliğe ve genel ahlâka
zararı dokunacak oyun oynatılan, temsil verilen, film veya video bant gösterilen yerler ile internet üzerinden yapılan
yayınlara izin verilen yerler,
E) Derneklere, sendikalara, loca ve kulüplere, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile benzeri
kurum ve kuruluşlara ait ve yalnız üyelerinin yararlanması için açılan lokallerden, birden fazla denetim sonunda ve
yazılı ihtara rağmen, iç yönetmeliğine aykırı faaliyet göstererek umuma açık yer durumuna geldiği tespit edilenler,
F) (Ek: 28/12/2006-5571/1 md.) Her türlü denize elverişli araçlarla günübirlik tur düzenleyen veya her türlü
mal ve hizmet satanlardan, müşteriye faaliyetlerini duyururken veya müşteri kabul ederken çevreyi veya müşteriyi rahatsız edecek yöntemler kullananlar,
Mahallin en büyük mülkî amiri tarafından otuz günü geçmemek üzere geçici süreyle faaliyetten men edilir.
Bu maddede yazılı fiiller sebebiyle bir yıl içinde üç defa faaliyetten men edilen işyerlerinde, bu fiiller tekrar işlendiği takdirde, işyeri açma ve çalışma ruhsatları, mahallin en büyük mülkî amirinin bildirimi üzerine, belediye veya il özel idaresi tarafından beş iş günü içinde iptal edilir.
Evet aynen , o sebele 90 gün mühürlediler .. Kanun bu yönde ok . ama açıklaması yok .Mal sahibinin burada mağdur olmasına sebeb dayanak nedir ? zaten evi fuhuşda kullanılmış kötü etiketlenmiş. birde ona 90 gün nasıl ceza verirsin .... ..
Evet siz de haklısınız adam evi mundar etmiş gitmiş zaten ev sahibinin adını da çıkarmış bir de evi mühürlemek neyin nesi diyor insan ama siz hem kiranız hem uğradığınız manevi zarar için kiracınıza dava açabilirsiniz.
Engin bey , dava açalım tamam , dava açmak herşeyin çözümü mü ? davayı kazanma şansımız çok olsa bile maddi olarak ne kazanabileceğiz ? karşı taraftan tahsilatını yapabileceksek açalım hemen .1 YILLIK KİRAYI tahsil edebiliriz kontrata göre .Hatta manevi tazminatta açabiliriz ...Peki karşı tarafın mal varlığı veya parası bunu karşılayabilecek mi ? son 3 ayda 5. ev değiştirmesiymiş. Ne diyorsunuz ? tahsilatı yapabilecek miyiz ?
Onu bilemeyiz ki belki üstüne gayrimenkul vardır araba vardır belki bankada parası vardır belki bi zaman sonra tövbe edip sigortalı bir işe girer maaşı haczedilir vs. Devletin koyduğu bir kural var ne kadar veryansın etsek yararı yok size ben yararı olabileceği söylüyorum bu da son cevabım zaten.