Re: Babadan kalan gelir vergisi borcu
sayın oğuz sanırım sizin bana yardıma gelmeniz gerecek :)
şaka bir yana bahsettiğiniz borçta düşme için ne yapabilirim?
yada ölüm halinde borç nasıl sıfırlanır? yada bizim borcumuz neden sıfırlanmadı o zaman?
bu para üzerinde nasıl bir yol izlersem indirim yada azaltma yapabilirm
saygılarımla
Bak selçuk abin çok güzel anlatmış borç sıfırlanmaz yakıt alınca km yi sıfırlıyosun öyle bişi değil bu anladınmı? Sadece hissen oranda ödeyebilir cezaların vs. indirilmesini isteyebilirsin.
İsteyenin bi yüzü karaymış :)
Kardeşini ikna et kardeşsiniz bak ne güzel yada sen bi cömertlik yap
Cevap: Re: Babadan kalan gelir vergisi borcu
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Vergi dairesinden bir yetkiliyle yeniden görüşün murisin vergi borçlarından varisleri hisseleri oranında sorumludur diye biliyorum. Mali müşaviüyeler düzeltsin yanlışım varsa. Kolay gelsin.
merhaba;
babamdan kalan bir vergi borcu var bana ve kardeşime.babam vefat ettikten 2 yıl ve annem vefat ettikten 1 yıl sonra evime ödeme emri gönderilmiş.babamdan kalan herhangi bir mal varlığı olmadığı ve borcu olduğunu bilmediğim için daha önce reddi miras yapılmadı (annem-ben ve kardeşim).faizleri ile birlikte şuan 200 bin tl kardeşim ve bana kalan borç var mahkemeye reddi miras davası açtım öncelikle tespit davası açılıyormuş herhangi bir mal varlığı olup olmadığına ilişkin fakat mahkeme 2012 yılında açıldı henüz sonuçlanmadı ve bir gelişme yok.konuyla ilgili yardım isiyorum.
annemin babasından miras deyiyor bunları kabul ettiğimde borcuda kabul etmiş olurmuyum.vergi dairesi 2013 yılında maaşıma haciz koydu avukat tedbir kararı ile mahkeme sonuçlanana kadar haczi durdurdu.çok zor durumdayım kafam karışık annemin mirasını kabul etmem sıkıntı olurmu yardımmm istiyorum.
Cevap: Re: Babadan kalan gelir vergisi borcu
Babanızın mirasını red etmekle annenizin mirasından mahrum olmuyorsunuz.