Bahsettiğiniz belgeler, belirttiğiniz saatte sizin düzenlediğiniz anlaşılacak şekilde düzenlenmişse ıspat konusunda yardımcı olacaktır.
Printable View
Bahsettiğiniz belgeler, belirttiğiniz saatte sizin düzenlediğiniz anlaşılacak şekilde düzenlenmişse ıspat konusunda yardımcı olacaktır.
Çok teşekkür ederim Sayın Kırcalı;
Faturalarda benim imzam yok, faturaları ben kesmiyorum, ama hep beraber giriş-çıkış yaptığımızı düşünürse müfettiş, başarılı olabileceğini sanıyorum bu kanıt olayının. Son çare çalışanlara sorulacaktır kaç saat çalıştığımızı, çalışanlar patron korkusuna bu soruya ne cevap verecekleri belli zaten. Bence bu işler izlem-gözlem yoluyla tesbit edilse daha başarılı olur.
Çalışma saatlerimizi işverenimle telefonla konuşurken kaydetsem.
-ben : ... bey bildiğiniz üzere pazar hariç hergün 8:30-19:30 çalışmaktayız.
-işveren : Evet biliyorum hep beraber bu saatte girş çıkış yapıyoruz. Bende sizler gibi çalışıyorum bu saatlerde.
-ben : Bu durum sonucunda bize fazla mesai ücreti taahhuk etmesi gerekirken ben 10 aylık çalışma süremde sizden hiç fazla mesai ücreti almadım
konuşma böyle sürdü gitti.
Telefonumun özelliği olarak kayıt yapsam. Bu kayıt yasadışı mıdır ? Yasadışı değilse iş teftiş müfettişlerine bu kaydı delil olarak sunabilir miyim.
Sosyal Güvenlik kurumuna başvuruda bulunmanda yeterli. İmkanlar ölçüsünde bir iki gün gizliden takip ediyorlar iş yerinizi, daha sonra personele alacak çıkaran ve 40 saati aşan çalıştırma yaptığı için ceza uyguluyorlar, daha sonra asgari işçilik araştırması yapılıyor.
İşe girerken imzaladığımız belirsiz süreli iş sözleşmelerimizde ''asgari ücret+işverence belirlecenek prim'' yazmakta olup banka hesaplarımıza 550 tl yatmakta. Bu uygulama, fazla mesai ücretlerinin ödenememesi konusundaki şikayetimiz halinde haksızlığımıza neden olur mu?
???????????
Fazla çalışma ücretinin ödenip ödenmemesi, yapacağınız şikayet sonucu yapılacak incelemede bordrolarınızda fazla çalışma görünüp görünmediği,bunun karşılığında bir ücret ödenip ödenmediğinin ortaya çıkmasıyla giderilebilecek sorundur.
Bankaya yatırılan ücret açıklamasında ücret+ fazla çalışma ücreti yazıyorsa elbette aleyhinize bir durum teşkil edecektir.
Bölge Çalışma Müdürlüğüne başvuruda bulundunuz mu?
Bordrolarımızda fazla çalışma sütünü var ama orada herhangi bir rakam yazmıyor. Her bordroda fazla çalışma ücreti kısmı boş gözüküyor.
Hali hazırda çalışmaya devam ettiğim için bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edemedim (işimden olmaktan korkuyorum) iş bulur bulmaz işten, fazla mesai ücretlerimin ödenmediği gerekçesiyle derhal fesih hakkımı kullanarak ayrılıp, şikayet sürecini başlatacağım.
Bu noktada tavsiyeniz olabilir mi acaba?
?????????????