Re: İdari Davalarda dosya içerisine belge eklenebilir mi?
Davada anlaşılmayan bir konu olduğunu sanmam. Öyle bir durum olsaydı mahkeme sizden bu konuda bir açıklama isterdi.
Re: İdari Davalarda dosya içerisine belge eklenebilir mi?
Abi davanın anlaşıldığından eminim ama davalı idareden bununla ilgili bilgi istemediler
yani birinci sınav aslında davanın asıl konusu direk ikinci sınavla ilgili bilgi ve belge istiyorlar davalı idareden
sora çıkıpta müdahale etseydin demezler işallah abi:)
Re: İdari Davalarda dosya içerisine belge eklenebilirmi?
Alıntı:
ilgin06 rumuzlu üyeden alıntı
bende bir dava açmıştım yürütme durdurma
orada cevap yazısına cevap olarak mahkemeye yazı gönderirsin ek 1 die de belgelerini ekleyebilirsin
aynısını yaptım çünkü. anladığım her aşamada belge sunabilirsin mahkeme dikkate alıyor
İyi günler. Bende yürütme durdurma davası açmak istiyorum. Dilekçemi hazırladım. Ama 3 ayrı yılı ( 2 ayrı kişiyi) bir dilekçede itiraz edicem. Bu doğru olur mu? Birde bu dilekçeye eklerimi ekledim. Yoksa cevap yazısı gelince mi koymam daha iyi olurdu?
Lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Yardım edin.
Yürütmeyi durdurma davası diye bir dava yoktur. İptal davası vardır, bu davada şartları varsa yürütmenin durdurulması talep edilebilir. İfadeniz biraz muğlak tam anlayamadım, konuları ayrıysa davaların ayrı ayrı açılması gerekir. İlk dava açtığınızda elinizde ne kadar bilgi, belge varsa verin.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Yürütmeyi durdurma davası diye bir dava yoktur. İptal davası vardır, bu davada şartları varsa yürütmenin durdurulması talep edilebilir. İfadeniz biraz muğlak tam anlayamadım, konuları ayrıysa davaların ayrı ayrı açılması gerekir. İlk dava açtığınızda elinizde ne kadar bilgi, belge varsa verin.
Merhaba Arzuhalci,
3 yılın sicil notuna itiraz davası olacak. ( İlk yıl için başka bir amire ve diğer iki yıl için ayrı amire) Siz burada şartları varsa demişsiniz. Bu konuyu biraz açabilirmisiniz. Sicil notumun düzeltilmesi ve amir düşüncelerininde değişmesi için "yürütmeyi durdurma taleplidir" diye yazdım. Sizce bu bir şart olabilir mi? Cevabınız için teşekkür ederim.
Alıntı:
ogretmenim rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arzuhalci,
3 yılın sicil notuna itiraz davası olacak. ( İlk yıl için başka bir amire ve diğer iki yıl için ayrı amire) Siz burada şartları varsa demişsiniz. Bu konuyu biraz açabilirmisiniz. Sicil notumun düzeltilmesi ve amir düşüncelerininde değişmesi için "yürütmeyi durdurma taleplidir" diye yazdım. Sizce bu bir şart olabilir mi? Cevabınız için teşekkür ederim.
Öncelikle amirlerin farklı olması durumu değiştirmez. Çünkü siz amirleri değil kurumu mahkemeye veriyorsunuz.
Bir iptal davasında yürütmenin durdurulmasına aşağıdaki iki şartın birlikte gerçekleşmesi durumunda karar verilir.
1- Tesis edilen idari işlem açıkça hukuka aykırı olacak.
2- Tesis edilen işlemin yürütülmesine devam olunması halinde davacı için onarılması güç ya da imkansız zararlar doğacak.
Bunun dışında yürütmenin durdurulması kararı verilemez.
Sizin davanızda yürütmenin durdurulmasına karar verilebilceğini sanmıyorum ama haklıysanız leyhinize bir iptal kararı verilebilir.
Davanın açılmasında bir usül hatası yaptıysanız dilekçeniz reddolunur ve size hatalarınız bildirilerek 30 gün içerisinde yeni bir dilekçeyle davayı yenilemeniz istenir. Aynı hatayı tekrar ederseniz dava reddolunur. Kolay gelsin.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle amirlerin farklı olması durumu değiştirmez. Çünkü siz amirleri değil kurumu mahkemeye veriyorsunuz.
Bir iptal davasında yürütmenin durdurulmasına aşağıdaki iki şartın birlikte gerçekleşmesi durumunda karar verilir.
1- Tesis edilen idari işlem açıkça hukuka aykırı olacak.
2- Tesis edilen işlemin yürütülmesine devam olunması halinde davacı için onarılması güç ya da imkansız zararlar doğacak.
Bunun dışında yürütmenin durdurulması kararı verilemez.
Sizin davanızda yürütmenin durdurulmasına karar verilebilceğini sanmıyorum ama haklıysanız leyhinize bir iptal kararı verilebilir.
Davanın açılmasında bir usül hatası yaptıysanız dilekçeniz reddolunur ve size hatalarınız bildirilerek 30 gün içerisinde yeni bir dilekçeyle davayı yenilemeniz istenir. Aynı hatayı tekrar ederseniz dava reddolunur. Kolay gelsin.
Peki ben bu dava dilekçesini "yürütmeyi durdurma taleplidir" şeklinde yazıp verirsem , yürütmeyi durdurma kararı iptal edilirse tekrar dava açmam gerekir mi? yada herhangi bişey yapmadan o dilekçe üzerinden devam eder mi?
Alıntı:
ogretmenim rumuzlu üyeden alıntı
Peki ben bu dava dilekçesini "yürütmeyi durdurma taleplidir" şeklinde yazıp verirsem , yürütmeyi durdurma kararı iptal edilirse tekrar dava açmam gerekir mi? yada herhangi bişey yapmadan o dilekçe üzerinden devam eder mi?
İptal davalarında yürütmenin durdurulması talep edilebilir ve bu talep dilekçenin başına yazılır. Mahkeme yürütmenin durdurulmasını kabul ya da reddedebilir. Reddederse bu sizin bir usul hatası yaptığınız anlamına gelmez ve tekrar dilekçe yazıp dava falan açmazsınız. Davanız normal şekilde devam edecektir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Sizler de sağolun hocam. Leyhinize bir karar dilerim. Kolay gelsin.