Re: boşanma tazminat velayet
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Nafakada yoksulluğa düşmek önemlidir.Yani sizin kusurunuz daha az dahi olsa, çocuklarınız anneye verildiği takdirde nafaka verebilirsiniz.Adı üstünde zaten "yoksulluk nafakası"
Tazminat olayında ise manevi tazminatta; sizin kişilik haklarınızın zedelenmiş olması gerekir ve davalı tarafın kusuru aranır.Burdaki kusur davalının kusurunun ağır olması demek değildir.Yani eşinizin kusuru daha az dahi olsa boşanmada, sizin kişilik haklarınıza saldırı varsa tazminata hükmolunur.
Maddi tazminatta ise; Yine davalı tarafın kusuru ve tazminat isteyen tarafın yani sizin, kusursuz ya da daha az kusurlu olmanız gerekir.
Sizin olayınızda iddialarınızı güçlü delillerle ispatlamanız gerekir.Avukatınız mutlaka bunları hesaba katacaktır.
eşimin beni aldattığı ap açık ortada cep telefonu msjlarında ( ailemi ve beni ev halkını zehirleyip konuştuğu kişiyle ankaraya kaçma planları var ) ev telefonuyla görüşmeler en az olanı 20 dk ve cep telefonunda görüştüğü numara ile aynı numara telekonmdan almış olduğum dökümanda mevcut .. en önemlisi evi terk ederken yazdığı mektup kısaca özetliyeyim : ( okan senden çok özür dilerim ben sana laik değilim ,, bizim için çok çalışıp , çırpındığını biliyorum .. ama ben bir hata yaptım ,, biriyle tanıştım .. artık kimsenin yüzüne bakamıyorum .. anne baba bana yaptığınız iylikleri asla unutmıcam vs . vs. ) bu mektupta bizden tamamen memnun ve yaptığı hatalar sonucunda kimsenin yüzüne bakamıcağını dile getirmiş .. bu mektup mahkemede vericeği farklı bir ifadeyi yalanlarmı ? yani inkar edip bana iftira atarsa hakim buna inanırmı çünkü evden giderken böle yazmış mahkeme günüde başka şeyler sölüyo hakim sölediklerinemi yoksa yazıp gittiklerinemi inanır .. bu arada ben oturduğum semtte sevilen birisiyim çok ta eskiyim bu mahallede 60 lardan beri bu mahalledeyiz .. demem şu ki : bütün mahalle halkı benim arkamda bana şahitlik yapmaya hazır ( benim evime eşime çocuklarıma işime ne kadar sadık birisi olduğumu ) bu insanların şahitliği işe yararmı tşekkürler ..
Tabiki yarar.Muhakeme sırasında hakime mutlaka mektubu verin.
Nafaka konusu teorideki gibi pek uygulanamıyor maalesef.Eski MK ' dan kalan alışkanlıklar hala devam ediyor denebilir.
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Tabiki yarar.Muhakeme sırasında hakime mutlaka mektubu verin.
Nafaka konusu teorideki gibi pek uygulanamıyor maalesef.Eski MK ' dan kalan alışkanlıklar hala devam ediyor denebilir.
son olarak size bir sorum daha olacak : 16 11 2009 da duruşmam var ve bu duruşma tarihine kadar alınmış bir geçici velayet kararı var.. kararda ( her ayın 1 .ci ve 3. cü cumartesi günleri sabah 10 00 dan pazar günü saat 14 00 a kadar baba ile görüşmesi uygundur) vs . vs . ben burda şunu anladım cumartesi sabah 10 da alıcam pazar günü 14 de vericem çocuklarımı . doğrumu anlamışımım acaba ? ve ben bu alınan kararı elimdeki delillerle boza bilirmiyim duruşma gününe kadar da olsa ben çocuklarımı o kadında bırakmak istemiyorum saygılarımla ..
Artık davanın sonucundaki velayetle ilgilenmeniz daha doğru olacaktır çünkü davanız daha da uzayabilir.Doğru anlamışsınız.
Siz biraz sabırlı olun ve olabildiğince tanık ve delil toplamaya devam edin.
İyi akşamlar diliyorum.
Alıntı:
vefasız25 rumuzlu üyeden alıntı
eşimin beni aldattığı ap açık ortada cep telefonu msjlarında ( ailemi ve beni ev halkını zehirleyip konuştuğu kişiyle ankaraya kaçma planları var ) ev telefonuyla görüşmeler en az olanı 20 dk ve cep telefonunda görüştüğü numara ile aynı numara telekonmdan almış olduğum dökümanda mevcut .. en önemlisi evi terk ederken yazdığı mektup kısaca özetliyeyim : ( okan senden çok özür dilerim ben sana laik değilim ,, bizim için çok çalışıp , çırpındığını biliyorum .. ama ben bir hata yaptım ,, biriyle tanıştım .. artık kimsenin yüzüne bakamıyorum .. anne baba bana yaptığınız iylikleri asla unutmıcam vs . vs. ) bu mektupta bizden tamamen memnun ve yaptığı hatalar sonucunda kimsenin yüzüne bakamıcağını dile getirmiş .. bu mektup mahkemede vericeği farklı bir ifadeyi yalanlarmı ? yani inkar edip bana iftira atarsa hakim buna inanırmı çünkü evden giderken böle yazmış mahkeme günüde başka şeyler sölüyo hakim sölediklerinemi yoksa yazıp gittiklerinemi inanır .. bu arada ben oturduğum semtte sevilen birisiyim çok ta eskiyim bu mahallede 60 lardan beri bu mahalledeyiz .. demem şu ki : bütün mahalle halkı benim arkamda bana şahitlik yapmaya hazır ( benim evime eşime çocuklarıma işime ne kadar sadık birisi olduğumu ) bu insanların şahitliği işe yararmı tşekkürler ..
Eşiniz o mektubu "baskı ile yazdırdılar bana" bile diyebilir. Önemli olan iddialarınız tanık beyanları ve diğer delillerle ( telefon kayıtları, sms vs) destekleyerek hakimin kanaat getirmesini sağlamanızdır.
Diğer yandan eşinizle sadakatsizlik nedeni ile boşanacak olursanız. Boşanma onandıktan sonra karşı tarafa (yani eşinizin birlikte olduğu kişiye) da haksız fiil nedeni ile Borçlar Kanunu madde 41/2 gereği tazminat davası da açabilirsiniz.
Velayet konusuna gelince çok ümitli olmayın hakim bu kararını sürdürecek ve çocuklarınızı anneye verecektir. Sizde çocuklarınız için bafaka ödeyeceksiniz..
Bundan kurtulmanın yolu, eşinizle anlaşarak boşanın, çocuklarınızn velayetine karşılık sessizce boşanacağınızı söyleyin belki kabul eder ( körün istediği bir göz Allah verdi teleskop diyebilir) Şansınızı bir deneyin..
Geçmiş olsun..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz o mektubu "baskı ile yazdırdılar bana" bile diyebilir. Önemli olan iddialarınız tanık beyanları ve diğer delillerle ( telefon kayıtları, sms vs) destekleyerek hakimin kanaat getirmesini sağlamanızdır.
Diğer yandan eşinizle sadakatsizlik nedeni ile boşanacak olursanız. Boşanma onandıktan sonra karşı tarafa (yani eşinizin birlikte olduğu kişiye) da haksız fiil nedeni ile Borçlar Kanunu madde 41/2 gereği tazminat davası da açabilirsiniz.
Velayet konusuna gelince çok ümitli olmayın hakim bu kararını sürdürecek ve çocuklarınızı anneye verecektir. Sizde çocuklarınız için bafaka ödeyeceksiniz..
Bundan kurtulmanın yolu, eşinizle anlaşarak boşanın, çocuklarınızn velayetine karşılık sessizce boşanacağınızı söyleyin belki kabul eder ( körün istediği bir göz Allah verdi teleskop diyebilir) Şansınızı bir deneyin..
Geçmiş olsun..
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim ... yanlnız ortada şöle bir durum var ben boşanma davamı açtım duruşma günü 16 11 2009 anlaşmalı boşanma yapabilmem için bu davayı geri çekmem gerkiyo yanılmıyosam ... birde eşim şuan babasının evinde yani kaçtığı kişiyle birlikte 16 gün kaldı sonrasında adam attı kapıya oda mecburen babasının evine döndü ... artık herkes biliyo hem onun hem benim sülalem biliyo bu rezilliği sessizce haletmemiz imkansız zaten herkes duymus ... benim bu kadından tazminat alma hakkım varmı maddi manevi tazminat talebinde bulundum ve çocuklarımında velayetini almak istiyorum ... eşime şöle bir teklif yapmam doğru olurmu acaba : ben sana tazminat istemiyorum ,, sende benden çocuklarımı isteme veya paylaşım yapalım büyüğü bende küçüğü sende büyüsün diye ? ayrıca ( o mektubu bana zorla yazdırdı diyebilir demişsiniz ) 03 05 2009 tarihinde sabah 5 de evden kaçtı aynı gün sabah savcılığa dilekçe verdim bu bir kanıt değilmidir ..?