Cevap: Re: Cinsel suçlama
Alıntı:
arzumm rumuzlu üyeden alıntı
yok ya sakın babasının şikayetine bağlı olmasın bu iş
geçen sene birerbir aynı olayı bende yaşadım ve beraat ettim çok şükür..(103/1-2-4-6) olay olduğu tarihte kız arkadaşım 15 yaşını bitirmiş, 16 yaşından 4 ay almıştı. Duruşmada kız'a sordular; "benimle arasında o boyutta birşey olmadığını,olsa bile zorla değil rızasıyla olacağını,annesinin zoruyla ilk ifadesinde şikayetçi olmak zorunda kaldığını söyledi.. Annesine sordular; Şikayetçi olduğunu, elinde delilleri olduğunu ve asla vazgeçmeyeceğini söyledi. duruşma sonunda kıza tekrar şlikayetçi olup olmadığını sordular ve değilim dedi.. annesi şikayetçiyim diye ayaklandı ama hakim, 'otur hanım' deyip dinlemedi bile. Kızın verecei ifade çok önemli,zorla oldu demesine ve ailesinin şikayetçi olmasına pek itibar edilmiyor. 18 yaşında bir kızın zorla oldu demesi ailesinin yanında kendini aklıyor olmasıdır.. Benim kız arkadşımla aram iyiydi, duruşma öncesi birlikte ağır ceza başkanına gidip herşeyin yazılı olduğu bir dilekçe verdik.. duruşma 1 dk bile sürmedi :) Bence sen kız arkadaşını bir an önce ikna etmeye bak.. Bu iş sadece yasalar önünde değil, ahlaki olarakta utanç verici..Kız arkadaşınla aran iyi değilse sms kayıtlarını silmediysen dosyana koydurabilirsin.. sadece cinsel ilişkiyi anlatan sms ler değil, aranızda flört olduğuna, ve şikayet etmesine neden olmayacak her türlü kayıtı mahkemeye sunabilirsin..Tanık dinletebilirsin. Ama kız zorla cinsel ilişkiye girdiğinizi,yada onu buna zorladığını, her duruşmada ikrar etmeye devam ederse(adli tıp raporu lehine ise,öyle gibi) alacağın ceza 104/1 maddesi olur bence.6 ay - 2 yıl arası.. Allah yardımcın olsun,Burda herkes herşeyi çok iyi biliyor :D Dinleme bile.. avukatınla konuş.