Sayın Emrah beyin görüşlerinen aynen katılıyorum.
Printable View
Birde kişi,ayrıca öğretmenlerine hakarette etmiş bu cocuk önüne gelene hakaret ediyor maaşallah küfür makinası elealemin anası bacısı bunun bilmem neyinin kılıfımı,onun eline bilgisayırı verende ve bu cocuğu eğitmiyende kabahat.
Desenize mesajlarınızda sen öğretmenine küfür etmişin,arkadaşlarına küfür ediyorsun tabiki bu hakaretlerinin cocukta olsan cocuk mahkemelerinde yargılanır işlediğin bu hakaret sucunun cezasını alırsın,yarın öbürgün bir askeri okula, Emniyet teşkilatına ait kolejlere girerken bu sucların karşına cıkar, adam gibi dur yerinde diyen birtanede büyüğü cıkıpta ikaz etmesi gerekeceği yerde,as kalsın cocuğun ettiği küfürün cezasız kalması icin kanunun tartışması yapılmaktadır.
Annenin karşıdaki kişiyi ikaz etmesi senin hayatını karartırım demesi C.savcılığına şikayet edecem demesinin neresinde dehdit var.neresi bunun tehdid.
Tabiki işlediği bu sucun 15 yaşında farıkı mümeyiz olduğundan ceza kapsamındadır .
15 yaşında öğretmenine küfür edecek kadar terbiyesiz olan bu cocuk 18 yaşında öğretmenini dövmeyede kalkar. yolda giderken anası,babası yaşındakilerede hakaret eder büyük demez onlarıda döver biride cıkar bunun canına otu tıkar. ondan sonra anası babasıda cıkar televizyonlara evladımı kıydılar diye şov yapar. demezki ben bu doğurduğumu yetiştiremedim saldım sokağa mevlam kayıra diye .
bu cocuğa hakaretinden dolayı ona karşılığını hakaret olarak veren ne cezası alacakmış.karşılıklı hakaret dava düşürür.
"Seni C.savcılığına şikayet ederim hayatını karartırım sözü tehdid değil kanunla korkutmadır" SUC DEĞİLDİR.
Ceza Genel Kurulu'nun 2.7.1979 gün ve 182/312 sayılı kararında "sanığın tehdide konu edilen sözleri, cereyan eden bir ağız kavgası ve çekişme sırasında fevren sarfettiğinin anlaşılmasına ve Yüksek Yargıtay'ın yerleşmiş içtihadına göre, hakaretle müterafik olarak fevren söylenen sözlerde tehdit suçunun taammüt unsurunun oluşamayacağına göre"; 8.10.1979 günlü ve 354/450 sayılı kararında: "Yargıtay'ın kararlılık gösteren uygulamalarına göre kavga sırasında fevren söylenen söz ve davranışlarda taammüt unsuru bulunmaması nedeniyle tehdit suçunun oluşmasına olanak yoktur.
Konuya olan ilginizden ötürü ben teşekkür ederim.
" ..... savcılığa suç duyurusunda bulunarak hayatınızı karartırım " Cümlesi iki ayrı bağımsız bir cümle değildir. Bileşik cümle çeşitlerindendir. Ancak , cümlenin başında, savcılığa haber vereceğini "ikaz" ediyor. Son kısmında da Yargının yerine karar vererek yorum yapıyor...