Re: Facebook yüzünden işten çıkarılma
Teşekkür ederim Erdoğan Bey, bu site sayesinde haklarımızı öğrenmemiz, oldukça topluma faydalı bir faaliyet olduğunu gösteriyor bu sitenin. Kriz ortamında tüm iş arkadaşlarımız işten çıkarılma stresini yaşıyor. Oysaki hiç bir fabrikanın krizden etkilenmesi kolay kolay mümkün olmuyor. İşverenler için işçi çıkarmada fırsat veya bahane olabiliyor. Sanırım ekonomik kriz sadece çalışanları etkiliyor. Saygılarımla
Şikayet sonucu nereye varır
Merhaba iş hukuku bölümünde işin işveren-işçi kısmını sorguladım bilgi aldım ama şimdi şikayet kısmında bilgi almak istiyorum : Ben 5 senedir ssklı olarak özel bir şirkette işçi olarak çalışmaktayım. işe başladığım 1 yılda mağza müdürümüzü bir elemana taciz içerisinde gördük daha sonra bu müdür başka şubeye atanda şirketteki çoğu kimsenin olaydan azda olsa haberi bilgisi vardır. O günden bu güne hiç bir sorun tartışma çıkmadı taki bundan 4 ay öncesine kadar bahsi geçen müdürü ben ve ailem hakkında ileri geri laflarda ithamlarda bulundu bazı hakaretlerde bulundu kız arkdaşımla alakalı konulara müdahale etmeye kalktı bende bu konuları duyunca facebook adlı sitede çalıştığım firmanın adınıda kullanarak olayı anlattım abartma yada iftira yapmadan sadece doğruları detaylı bir şekilde ama kimseyi açık hedef göstermeden hakaret küfür yada tehdit içermeden sadece tacizci müdür vs. kullanarak oluşturduğum gurupta yayınladım bir kaç gün sonrada pişman olup özür mesajı yayınladım ve gurubu kapattım daha sonra halen çalışmakta olduğum şirket konuyu takip ettmiş şikayette bulunulmuş bilişim suçları ekipliğinden polisler geçen gün geldi bilgisayarıma el konuldu 1 gün sonra şubeye gittim ifade verdim bilgisayarımı geri aldım ve halen o şirkette çalışmaktayım tahminimce bu bir kaç gün içinde işveren bazı eylemlerde bulunacaktır bunun dışında olayın savcılık yada mahkemeye taşınması durumunda ne yapabilirim nasıl cezalar alabilirim olay gerçek bir olay bir kaç şahit arkdaşım var ama şahitlik yaparlarmı bilmiyorum sizce başım beladamıdır ne gibi cezalar söz konusudur.
Aradan nerdeyse 1 hafta geçti halen bir ses seda yok bakalım bir belirsizliktir gidiyor bu arada bahsi geçen şu 6 günlük konu nedir ? Açıklayabilirmisiniz...?
Re: Şikayet sonucu nereye varır
Hakkında mahkeme kararıyla suç işlediği sabit olmayan bir kişi hakkında iletişim vasıtaları yoluyla hakaret yapmışsınız.
Sonra hakkınızda şikayet vaki olmadan pişman olup düzeltme yoluna gitmişsiniz. Etkin pişmanlık sayılabilir.
Hakkında hakarette bulunduğunuz kişi şikayetçi olursa kamu davası açılabilir ayrıca maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir.
Re: Şikayet sonucu nereye varır
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hakkında mahkeme kararıyla suç işlediği sabit olmayan bir kişi hakkında iletişim vasıtaları yoluyla hakaret yapmışsınız.
Sonra hakkınızda şikayet vaki olmadan pişman olup düzeltme yoluna gitmişsiniz. Etkin pişmanlık sayılabilir.
Hakkında hakarette bulunduğunuz kişi şikayetçi olursa kamu davası açılabilir ayrıca maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir.
Bahsi geçen kişi değilde halen çalıştığım şirket şikayetçi olmuş ve halen çalışıyorum ifade verdikten sonra olaydan bir bilgim olmadı nasıl bilgi alabilirim iş verenim konuyu öğrenmemiş olacakki halen çalışıyorum ayrıca detaylı bilgiyi nasıl alabilirim ve dava açılırmı şu anda hangi aşamadan oluşuyor?
Dava açma şart ve yükümlülükeri
Merhaba şu aralar tam kestiremediğim bazı olaylar yaşıyorum bunların neticesinde halen ( 4 senedir ssklı)çalışmakta olduğum şirket 4 ay önceki bir davranışım yüzünden (facebookta gurup açma) gurubu açan kişi hakkında şikayetçi oldular ? ben olduğumu bilmiyorlar !diye tahmin ediyorum !! sonra ekipler geldi geçen çarşamba pc kasasını alıp gittiler bende prşmbe gittim ifade verdim olayı neden ve sonuç itibarı ile anlattım kasayı alıp geldim 1 hafta geçti halen ses seda yok ve halen çalışmaktayım benim sorum yarın öbür gün iş verenle işten çıkarma yüzünden bir mahkeme durumumuz olursa(kıdem ve ihbar tazminatı) bunu nasıl ve ne şekilde nereye yapabilrim ? ne kadar sürede bu süreç görülür ? ayrıca davayı açma yada kaybetmem durumunda ne gibi maddi zorluklar beni bekliyor ?kaybedersem yükümlülüklerim nelerdir?yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşşekkür ediyorum.
İş Kanunu açısından suçun Kolluk Kuvveti ve Adli Makamlar tarafından belirlenmesinden sonra her halükarda 1 yıl içerisinde işveren sizi işten çıkarabilir.
İşten çıkarılırsanız (haklı nedenle yani kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden) İş Mahkkemesi'nde dava açmanız gerekir.
2-3 sene sürer.
Mahkeme masrafları, karşı vekalet ücreti (Mahkemenin belirlediği) ve kendi avukatınızla anlaştığınız vekalet ücretini Mahkemeyi kaybederseniz ödemeniz gerekir.
İşveren ceza veya tazminat davası açarsa, Mahkeme sonucuna göre cezai müeyyide veya Mahkemenin uygun gördüğü tazminatla muhatap olursunuz.
Selamlar,
Merhabalar öncelikle ilgi ve alakanız için teşşekkürler
Ben yaptığım bir takım araştırmalarda açılacak davaların 2 ay içinde sonuçlandırılabileceğini görmüştüm ayrıca yaptığım iş ve işlediğim olay arasında etkili bir bağlantı varmı ? Hiç bir hak talep edemezmiyim durum çokmu kötüdür.
sn creag-62
ben geçen sene 2008 mayısında dava açtım
istanbul 7. iş mahkemesi ekim ayında davayı lehime sonuçlandırdı
fakat yargıtayda 10 aydır dava dosyası bekliyor henüz bir onay gelmedi
ben dava açtığım hukuki.netteki arkadaşlar 6-7 ay sürer dediler avukatlar 15-18 ay olarak verdiler bu tarihi, şimdi yargıtay 2-3 yılda karar verir diyorlar
Türk yargısna çok fazla güvenmeyin ne kadar haklı olursanız olun yargı sistemi ağır ve yavaş işlediği için adalet hiç bir zaman yerini bulmuyor