Re: Aadli sicil kaydının silinmesi
Alıntı:
TOLGAAY rumuzlu üyeden alıntı
80 yılda silinen arşiv kaydının kime ne yararı olur veya ölünce silinen arşiv kaydının.
Kişinin aldığı cezaların, bir resmi işlem başvurusu sırasında takip edilebilmesi, örneğin evrakta sahtecilik ten yargılanıp ceza alana birinin maliye bakanı olabilmesinin engellenmesi, yada çocuk istismarından ceza almış olan birinin,bir okulda görev almasının engellenebilmesi gibi TOPLUMSAL faydası olabiliyor.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kişinin aldığı cezaların, bir resmi işlem başvurusu sırasında takip edilebilmesi, örneğin evrakta sahtecilik ten yargılanıp ceza alana birinin maliye bakanı olabilmesinin engellenmesi, yada çocuk istismarından ceza almış olan birinin,bir okulda görev almasının engellenebilmesi gibi TOPLUMSAL faydası olabiliyor.
Üstadım, sabıka kaydı olan kişiye yararı olmaz demek istemiş, toplumsal yararını düşünmemiş zahir.:)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın kırcalı ya ben yanlıs anlattım yada siz yanlıs anladınız....
Demek istedıgım 80 yıl sonunda arşiv kaydı sılınse ne olacak sılınmese ne olacak zaten çogu insan sabıkası olustuktan sonra 80 yıl zaten yaşayamıyor bunuanlatmak istemıstım.80 yılsonra arşiv kaydısilinse kişiye bir faydası olurmu ? Yoksa öteki dünyaya girişte ;senin arşiv kaydın varmış seni şu tarafa alalım demeyeceklerya.:-)))))
.....
merhaba konu hk bilginize ihtiyacım var
Merhaba benim 2004 yılında 1 nci asliye ceza mahkemesinde davam görüldü ve 2007 karar çıktı karar söyle : İdari para cezasına çevrildi fakat ödeme emri gelmediği için ödenmedi ve adli sicil kaydı olarak görünüyor ve bu beni çok rahatsız ediyor memur olamıyorum bütün kapılar kapanıyor sicil kaydımın silinmesi için ne yapmam gerekiyor cevaplarınızı bekliyorum şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim saygılar.....