İhtiyaç sebebiyle tahliye başka hangi durumlarda açılır ablacım?
Printable View
İhtiyaç sebebiyle tahliye başka hangi durumlarda açılır ablacım?
Engin Bey forumda okuduğum yazılarda hep kira dönemi sonunda açarsınız diyor da onun için sordum. ben hemen açmak istiyorum davayı zaten doğru düzgün kira vermiyor onu geçtim artık evden çıksın yeter.
Kira dönemi sonunda akdin sona ermesi nedeniyle tahliye söz konusu olur başkasına da kiraya verebilirsiniz o durumda. İhtiyaç nedeniyle tahliyede siz veya yakınınız ikamet edeceği için tahliye talebinde bulunursunuz.
Benim kanaatim budur sabırlı olup konuyu izlerseniz daha kesin bilgilere ulaşabilirsiniz.
tamamdır çok teşekkürler.
İhtiyaç Sebebiyle Tahliye:
Mesken ve İşyeri İhtiyacı Sebebiyle Tahliye: (6570 sayılı K.mad.7/b-c)
Buna göre kiralayan; kendisi veya eşi veya çocuklarının mesken veya işyeri ihtiyacı için kira sözleşmesinin bitiminden itibaren (1) ay içinde tahliye davası açabilecektir.
Engin Bey bundan bahsediyorum ,ilgili kanun maddesinde kira sözleşmesi bitiminden itibaren diyor.. konuyla ilgili yorumunuzu öğrenebilirmiyim ?
Sizinle kiracı arasında bir sözleşme yok siz ihtiyacınız için mecuru satın almışsınız. Kira sözleşmesi sona erince zaten tahliye sebebi doğuyor akdi yenilemediğinizi ihtar edersiniz süresinde sonra tahliye. İhtiyaç için satın almada durum biraz farklı diye düşünüyorum. Kişisel kanaatim bu tabi.