sinem hanım kendinizi bir avukatla temsil ettiğiniz için yorum yapmamız etik olarak doğru değil..
bu konuları avukatınızla görüştüğünüzde size ne cevap verdi ?
Printable View
sinem hanım kendinizi bir avukatla temsil ettiğiniz için yorum yapmamız etik olarak doğru değil..
bu konuları avukatınızla görüştüğünüzde size ne cevap verdi ?
Avukatımla görüştüğümde de hakimin 2 şekilde karar verebileceğini söyledi.
Ya karşı tarafın idda ettiği gibi bu evlilik hiç yaşanmamış kabul eder kaldıkı o zaman takıları vermek durumunda kalırız dedi,ya da burada önemli faktör senin raporun olarak görür karşı tarafın raporunu beklememez yada önem vermez davayı biz kazanırız dedi.
Bu kadar kolay mı yani?Karşı taraf bu evliliği hiç yaşanmamış olarak görebilir,hakim de dosyayı kapatır,ancak o dosya ben de bu kadar kolay kapanmayacağı aşikar.
Adalet bu olmasa gerek.
Sizce nasıl sonuçlanma ihtimali var ,ben sadece fikir almak istiyorum.
Kaldı ki davayı haklı konumunda iken bu şekilde kaybedersem,itiraz etme hakkım yok mu?
dava boşanma davası mı ?
evliliğin iptali mi ?
arada fark var..
Dava boşanma davası olarak açıldı,ancak karşı taraf evliliğin o kadar uzun sürmediğini cinsel anlamda da birşey yaşanmadığı için biz birşey yapmadık şeklinde yaklaşıyor ve taktıklarımızı geri istiyoruz diyor ve hakim de 1.duruşma da dosyayı bilirkişiye gönderdi takılarla ilgili olarak.
fikirleriniz için teşekkür ederim.
Sayın Sinem81,davanızla ilgili son durum nedir?
Davam henüz sonuçlanmadı.Aralık ayına ertelendi.
Merhabalar ;
Benim sorum şu olacak,
Yaklaşık 7 ay önce eşimle fiilen ayrıldık ben İstanbul'da eşim izmir de ailesinin yanında yaşamakta,
Aramızda bir çok konudan dolayı geçiimsizlik mevcuttu kendisi devamlı ailesinin yanında yaşamamızı isiyodu ve bu konuda devamlı sorun halindeydi ve bizim en ufak tartışmamızda ben ailemin yanına gidiyorum çocuğuda alıcam gidicem diyerek beni tehdit ediyodu.
En son tartışmamızda bende herşeyi göze alarak yolun açık olsun dedim gitti(7ay önce)
Gittikten sonra devamlı beni taciz etti eşyamı gönder dava aç ne duruyosun vs.v.gibi nihayetinde 2ay sonrasında dava açtım ve davamız 30/09/2009 da görüldü.
Eşim dava gününe kadar boşanıcam diyodu ama o gün nedense vazgeçti.
Ben hakime davamda ısrarcıyım dedim eşim ise boşanmıcam dedi.
eşim ifadesinde bir dünya iftirada bulunmuş hakim kendisine tnığın varmı dedi yok dedi.
Daha sonra hakim benden tanık istedi 2 adet ve davayı 2 ay sonrasına attı.
Şimdi ben
-Dava tarihi itibari ile en geç kaç gün içinde tanık belitmeliyim.
-Tanıklar Anne-Baba vs gibi yakınlar olabilir mi.
-Tanık belirtmezsem bundan sonraki duruşmada ne olur.
-Ve davaya katılmazsam ne olur.
Eşinizin dava aç diye size söyleyip, mahkemeye gelince boşanmıycam demesi tipik intikamcı kadın profilini çizmekte. Amaç sürüm sürüm süründürmek, intikam almak, acı çektirmek.
sorularınıza gelince.
1-) Duruşmanızdan sonra duruşma tutanağını avukatınız almıştır. İlk duruşma tutanağında tanık belirtme konusunda süre yazar. O süreye riayet edin. Ve hakim o tutanakta "kesin mehil" vermiş de olabilir. Yani eğer yanık bildirme konusunda kesin mehil ve süre o süreye kesinlikle uymalısınız.
2-)Tanıklar anne-baba vs. herkes olabilir. Önemli olan iddialarınızı ispatlamaktır. İddialarınız ne ise şahitleriniz o yönde ifade vermelidir. Aksi takdirde davanız red olacaktır. Red olunca da medeni kanununun hangi maddesi ile boşanma davası açmışsanız tekrar o maddeden boşanma davası açamayacaksınız. Davanız red olunca da 3 yıl ayrılık süresi geçirmek zorundasınız. Böyle durumlar yaşamamak için şahitleriniz iddialarınız yönünde ifade versinler ve gördükleri tanık oldukları olayları anlatsınlar.
3-) Tanık belirtmezseniz eşiniz boşanmak istemiyor, sizde iddialarınızı ispat edememiş olacaksınız ve hakim davanızı red edecek boşanamayacaksınız. Davanız red olunca da kusurlu siz görüneceksiniz.
4-) Davaya katılmazsanız ne olacağı belli olmaz. Yokluğunuzda herşey olabilir.
Eşiniz madem dava aç diyip duruyordu. Sizde eve geri dönmesi için ihtar çekseydiniz. Eğer ihtar çektikten 2 ay içinde eve geri dönmezse eşinize terk sebebi ile boşanma davası açabilirdiniz. Tabi eşinizin eve geri dönmeyeceğinden eminseniz ve eşinizi evden kovmamışsanız. Bu da bir yöntemdi.