yok benle yakalanlar vardı onlarada verdiler 2 kişiye daha.
Printable View
yok benle yakalanlar vardı onlarada verdiler 2 kişiye daha.
Yasak olan, askerin telefonla görüşmesi mi yoksa cep telefonu bulundurması mı?
Diğer bir soru da, neden yazım kurallarına dikkat etmiyorsunuz?
Emre itaatsizlik suçundan askeri mahkemede yargılanacaksınız. Terhis olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Askeri mahkemeye ifade vermedi iseniz, tebligatla bulunduğunuz yerdeki asliye ceza mahkemesinde ifadeniz alınır. Daha sonrada size askeri mahkemece verilen ceza tebliğ edilir. Yanlış hatırlamıyorsam 16 gün falan hapis yatarsınız. Telefonun size ait olmadığını söylüyorsunuz ama terhis olurken telefonu teslim almanız sizin için dezavantaj. Sonuç olarak size ait yada başkası adına kayıtlı telefonu yasak olmasına rağmen bulundurmuşsunuz. Neticede telefon bir silah değil ve terhis olurken size teslim etmeleri de normal. Umarım sadece sizi korkutmak istemişlerdir de mahkeme dosyanızı göndermemişlerdir.
Bandırmalının yazdıklarından telefonun kendi üzerine kayıtlı olmadığını ama kendisinin kullanımında olduğunu anladım. Yani bir akrabası yada arkadaşı üzerine kayıtlı ama bu şahıs kullanıyor. Tabii, böyle bir durum yoksa ve başkasına ait telefonu teslim almış ise bu da ayrı bir suç teşkil eder sanırım.
Telefon benim değil,kimin olduğunuda bilmiyorum.Kimin olduğunu ortaya çıkartamadılar.Yani telefon benim üzerime kaldı.yatağımda bulundu.ben şimdi mahkemede telefon benim değildi diyeceğim,çünkü telefon benim değil ve kimsede telefonun benim olduğunu ispatlayamaz.ortada delil yok.
Telefonu aldım bu nasıl suç teşkil ediyor anlamadım
Evet telefonu bulundurmak suç.Ama telefon benim değil.Birisi yatağıma koydu yada üst ranzadan yatağıma düştü,ben bunu ispatlayamadım işte.telefon üstüme kaldı ve suanda da telefonun benim olduğunu ispatlayamazlar yada nasıl ispatlarlar ben mahkemede telefon benim değil dersem.
Mahkemede “sana ait olamayan telefonu neden teslim aldın?” sorusuna ne cevap vereceksin. Cep telefonu bulundurmakla ilgili uzunca forumlar var. Bence onları oku ve en mantıklı kararı ver. Kendini de fazla üzme, en fazla 16 gün hapis yatarsın. Ama suçsuz yere olunca 1 saat bile ağır ceza bence. İkincisi biz burada yargılama yapmıyoruz. Sadece fikirlerimizi tartışıyoruz. Sanırım asliye cezadan ifaden alınması için yazı gelir. Şimdiden savunmanı yaz ve bütün bunları anlat. Yani hazırlıklı ol.
Zaten avukatla birlikte gideceğim mahkemeye.Aynen anlatacağım herşeyi.ben zaten telefonu aldım demeyeceğim.Telefon benim değil benim olduğunu ispatlayamadılar beni sevmedikleri için mahkeme dosyasını açtılar,eğer telefonun benim olduğu ispatlanırsa cezama razıyım diyeceğim.Ve telefonun seri numarasını yazmalarını söyledim,ama telefonun benim olmadığını bildikleri için yazmadılar diyeceğim.Ve gerçekten bu böyle.