Re: Soruşturma Sonucu Ceza
anadoluda çalışırken müdür yardımcılığı sınavını kazandım ve şimdiki okuluma yönetici oldum dolayısıyla kadrom şimdi yönetici olduğum okulumda. benim dediğim idareci olmadan önce anadoluda olan kadroma verilmem gerekmiyor mu yöneticilik görevim alındıysa?
müfettiş raporunun sonuç netice kısmına baktım, disiplin yönünden maaş kesim cezası, adli ve mali yönden cezaya gerek yok deniyor. idari yönden "subuta eren vuku bulan olan neticesinde" deyip boş duruyor.
ama 1 hafta sonra görevden alındı ve yer değişikliği geliyor.
Değerli meslektaşım,
Anladığım kadarı ile Müfettiş soruşturması sonucu maaş kesim cezası alıyorsunuz ve idarecilik görevinden alınıp başka bir okula öğretmen olarak atanıyorsun.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİ YÖNETMELİĞİ - MADDE 21 Yöneticilik görevinden alınma konusuna değinmiş
MADDE 21 –
(1) Eğitim kurumu yöneticilerinden haklarında yapılan adlî ve idarî soruşturma sonucu hazırlanan raporların yetkili amir ve kurullarca değerlendirilmesi sonucuna göre;
a) Görev yerlerinin değiştirilmesi gerekenlerin il içinde ya da il dışında, durumlarına uygun eğitim kurumu yöneticiliklerine,
b) Yöneticilik görevlerinden alınması gerekenler ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına öğretmen olarak,
atanırlar.
(2) Sicil raporlarına göre son iki yıl sicili üst üste 76 puanın altında değerlendirilenlerin görev yerleri, bir alt yönetim kademesi olacak şekilde il içinde değiştirilebilir.
(3) Yöneticiliğe atanma şartlarından herhangi birisini kaybedenler ile son iki yıl sicili üst üste olumsuz değerlendirilenler yöneticilik görevinden alınırlar. diyor
Bu duruma göre bağlı bulunduğunuz kurum yukardaki yönetmeliğin ilgili maddesinin 1/b) "Yöneticilik görevlerinden alınması gerekenler ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanırlar. " bendine dayanarak sizi idarecilik görevinden almış ve öğretmen olarak başka bir okula atamış
" ben müdür yardımcılığına sınavla atandım, müdür yardımcılığından önceki görev yerim anadolu lisesi idi,2 yıl çalıştım, müdür yardımcılığım alındıysa beni müdür yardımcılığımdan önceki görevim olan anadolu lisesine yani eski okuluma atamaları gerek miyor mu?" diye soruyorsunuz.
İster müdür yardımcılığı sebebi ile istersede isteğe bağlı atama sebebi ile Anadolu lisesinden bir başka okula geçen öğretmenler Anadolu lisesi ile ilgili bütün haklarını kaybediyorlar. Soruşturmanın selameti için yada ceza olarak sizi bulunduğunuz kurumdan alanlar (Anadolu lisesi ile ilgili bütün haklarınızı kaybettiğiniz için) sizi istediği başka bir okula atamayabilirler. Yani Anadolu lisesinden geldim illaki oraya dönmem gerekiyor diye bir şart yok. ama daha önce anadolu lisesinde görev yaptığınız için yani anadolu lisesi kararnameniz bulunduğu için tayinler açıldığı zaman tekrar anadolu lisesine baş vurma hakkınız var.
Eğer suçsuz yere maaş kesim cezası aldığınızı düşünüyorsanız İdare mahkemesine dava açabilirsizin. Sanırım 150 TL kadar bir masrafı var. Eğer davayı kazanırsanız aldığınız disiplin cezası ortadan kalkacağından 21.maddenin 1/b bendine göre olan durum ortadan kalkacaktır. Bunun sonucu olarak kurumunuza dilekçe vererek eski okulunuza (Anadolu lisesinden sonra müdür yar. olarak görev yaptığınız okula) ve idarecilik görevine iadenizi isteyebilirsiniz. İade edilmezseniz bu konu ile ilgili idare mahkemesine yeni bir dava açabilirsiniz. İki mahkemeyi aynı anda açabilirmisiniz? onu bilmiyorum o konuda bir hukukçudan yardım alırsanız daha sağlıklı olur ama size bahsettiğim yukarki yolların yaklaşık 2 yıl alacağını da göz önünde bulundurun
Cevap: Soruşturma Sonucu Ceza
LÜTFEN BİLGİLİ ARKADAŞLAR YARDIM EDİN. şimdi maaş kesim cezama itiraz ettim bir alt ceza verilmesi gerekirdi idare takdirimni kullanmadı ve kullanmama gerekçesini de açıklamadı diye..
şimdi yer değişikliğine ve müdür yardımcılından alınmama dava açacam.. beni tayin ettikleri yer 2 dolmuşla gidiliyor. şu ana oturduğumuz yerden taşımayız çünkü eşim bu ilçede sigortali çalışıyor. ben iki dolmuş değiştirerek yeni görevi me gidecem..bunu dilekçemde nasıl kullanmalıyım.. etkili olur mu..
3 ceza olmuyor mu bir suça iki ceza verilmezden gidebilirmiyim...
daha öncede dedim soruşturma raporunun sonuç kısmında idari yönden : vuku bulan eylem sonucu denmiş, boş bırakılmış. ama bana gelen cezada müfettişlerin önerisi ile deniyor. il içinde yerdeğiştirlip müdür yardımcılığından alınması deniyor. bu nasıl olur. yani müfettiş benim gördüğüm sonuç kısmında herhangibir teklif getirmemiş.. ne yapmalıyım...bu önemli değil mi?
lütfen yardımcı olun..
iyi günler Cemil Hocam.ben bir okulda kadrolu müdür yardımcısıyım.benim hakkımda bir olaydan ötürü inceleme geçti.şükürler olsun ki hakkımdaki suçlamalar asılsız çıktı.ifademde bu olaydan sonra o okulda çalışmamın can güvenliğim açısından tehlikeli olacağını ve görev yerimin değiştirilmesini istedim.size 2 sorum olacaktı.
1-bundan sonra atanacağım okulu ben mi seçerim?
2-müdür yard kadrom ceza almasam da düşme tehlikesi var mı?
Cevap: Re: Soruşturma Sonucu Ceza
Alıntı:
asman rumuzlu üyeden alıntı
anadoluda çalışırken müdür yardımcılığı sınavını kazandım ve şimdiki okuluma yönetici oldum dolayısıyla kadrom şimdi yönetici olduğum okulumda. benim dediğim idareci olmadan önce anadoluda olan kadroma verilmem gerekmiyor mu yöneticilik görevim alındıysa?
1-Disiplin cezası almanıza neden olan fiil görev yerinizin değiştirilmesini gerektirecek ağırlıktamı? (Bu noktada, aldığınız cezanın türü önemli değil.)Değil ise, atamanın iptal nedeni olarak ileri sürmelisiniz.
2-Disiplin cezası almanıza neden olan fiil başka bir yere nakledilmenizi gerektiriyor, ancak yöneticilik görevinden alınmanızı gerektirmiyor olabilir. Disiplin cezası nedeniyle müdürlük görevinden alınmak suretiyle başka bir okula öğretmen olarak atanan kişinin atamasının iptal edildiğini okumuştum. Danıştay sayfasındaki dergileri bir okuyun derim. Bu karara verdiğim lintke de rastlamış olabilirim. http://www.memurlar.net/ozelkategori/28/
Cevap: Re: Soruşturma Sonucu Ceza
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
1-Disiplin cezası almanıza neden olan fiil görev yerinizin değiştirilmesini gerektirecek ağırlıktamı? (Bu noktada, aldığınız cezanın türü önemli değil.)Değil ise, atamanın iptal nedeni olarak ileri sürmelisiniz.
2-Disiplin cezası almanıza neden olan fiil başka bir yere nakledilmenizi gerektiriyor, ancak yöneticilik görevinden alınmanızı gerektirmiyor olabilir. Disiplin cezası nedeniyle müdürlük görevinden alınmak suretiyle başka bir okula öğretmen olarak atanan kişinin atamasının iptal edildiğini okumuştum. Danıştay sayfasındaki dergileri bir okuyun derim. Bu karara verdiğim lintke de rastlamış olabilirim.
http://www.memurlar.net/ozelkategori/28/
Sn. asman'ın ileti tarhine bakmadan cevap yazmışım. Belki başka birinin işine yarayabilir.