Peki bize ödenen 1/3 oranındaki işssizlik ödeneği kesilecekmi? yıllık izin döneminde
Printable View
Peki bize ödenen 1/3 oranındaki işssizlik ödeneği kesilecekmi? yıllık izin döneminde
Size ödenen kısa çalışma ödeneği çalışmanız gereken bir zaman diliminde çalışmadığınız süreler için ödenen bir tutardır. Yıllık izin kullanımı esnasında böyle bir şey olamayacağı için ödenek söz konusu değildir.
İyi geceler, benyıllık izine çıkacağım 26 gün (28 haziran-29 temmuz)tarihleri arasında.Ben ayın 5 inde ve 20 sinde olmak üzere ayda 2 defa ödeme alıyorum,İzine çıkarken tam maaşımı istedim,işveren de ayın 5 indekini verbileceğini 20 sindeki ödemeyi de günü geldiğinde hesabıma yatıracağını söyledi, 4857/57. 1. paragrafında izin parası peşin olarak ödenir der.Çalışma bölgeye şikayet etsem sonuç alırmıyım ve uzun sürermi.Böyle bir sorun yaşayıp çözen varmıdır?. Teşekkürler, iyi geceler
Merhaba;
İşten ayrılırken izin hakkı doğmasına 1 gün bile kala işten ayrıldığımız halde o senenin izin günlerinin
ücretini alamadığımızı biliyorum. Ancak benim önceki yıllardan kullanmadığım 20 günlük iznim var ve sene dolmadan
10 gün önce işten ayrılıyorum. Bu durumda izin ücretim 35 gün üzerinden mi yoksa 10 gün üzerinden mi hesaplanır.
Mantıken 35 gün üzerinde olması gerekiyor çünkü 20 günlük izne çıksam sonra işten ayrılsam 15 gün izin hakkım doğuyor.
Saygılarımla Onur.
Yeni bir izne hak kazandıracak 1 yıllık süreyi doldurmadıysanız, geçmişten kalan kullanmadığınız 20 günlük sürenin ücreti ödenir.
Merhaba benim sorjum şu olacak;
2 yıldır çalışmaktayım ve izinlerimi kullanmadım. içerde duran tüm izin haklarımı tek seferde kullanmayı istemek gibi bir hakkım olabilirmi?
eğer böyle bir hakkım varsa işveren kullandırtmadığı taktirde sözleşmemi fes edebilirmiyim
Teşekkürler
İzin, bir yılı doldurmuş çalışan için kazanılmış,vazgeçilemeyecek bir hak,işveren için hak kazanmış çalışanların izinlerinin kullanılmasını sağlamak bir zorunluluktur.
Buna rağmen, çalışanların izin planını yapmak,izin dönemlerini planlamak işverenin hakkıdır.Yani siz talep edersiniz, işveren tarafından da uygun görülürse kullanabilirsiniz.İstediğiniz dönemde, istediğiniz kadar izin hakkınızı kullandırmak zorunluluğu yoktur.Bu sebeple sözleşmenizi feshederseniz kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
5 sene çalışmış; Bu çalışma sırasında sadece 2 yıllık izin kullanmış bir eleman; "Benim çok senelik iznim birikti, Bunları nasılsa kullanamam, kalan 3 senelik iznimi para olarak alsam" dese, İşveren de bunu uygun görüp 3 seneye ait 14*3=42 gün = 1,5 aylık maaş kadar fazla bir ödeme yapsa (bordroda gösterse, SSK ve vergileri ödense) bahsettiğiniz "vazgeçilemeyecek hak" çiğnenmiş mi olur? Böyle bir anlaşma geçerli midir yoksa kanuna uygun olmadığından batıl mıdır?