-
Re: Araç Teslimatı
Kaporayı göndermediler bizde icra takibi başlattık ve bugun sonuçlandı. Kendileri itiraz etmişler itiraz nedenini yarın avukatımdan alacağım ve itirazın reddi davası açılacakmış sanırım. Avukatımın ve sizlerin yorumlarına göre ben kaporamı geri alıyorum bu kişiler davayı uzatak %40'a varan cezayıda ödeme durumundalar şimdi. Merak ettiğim şu eğer benim kazanacağım dediğiniz gibi kesinse kaporayı ödeyeceğini bile bile birde üstüne ceza ödemeyi neden seçtiler ? Yani bir insanın boyle birşey seçmesi için kaporayı vermeme ihtimali olması gerekir haksız mıyım ?
-
Re: Araç Teslimatı
Arkadaşlar gelen itiraz özet olarak şu şekilde:
1-) Takip alacaklısı bir kaç kez aksesuar değişikliği yapmıştır bu nedenle sipariş gecikmiştir.
2-) Araç özel aksesuarlarıyla ithala hazır edilmiş. Son durum alacaklıya bildirilmiş ama alacaklı yine aksesuarları bahane etmiştir.
3-) Müvekillim özel tasarım bir araçla başbaşa bırakılmaya çalışılmıştır. Müvekkilim aracı teslim etmeye hazırdır.
Şeklinde ama 3 maddede palavradan başka birşey değil. Bizim elimizde aracın ozelliklerinin olduğu kağıt + Son teslimat tarihinide belirten bir sözleşme bulunmakta. Ben kesinlikle araçta aksesuar değişikliğide yapmadım. Kendilerinden artık tekerler alacak güvenimizde yok o yüzden arabayıda doğuş otodan sipariş verdik ki oda bir hafta içinde türkiyeye girecek.
2 adet sorum olacak:
1-) Dava cuma günü tarih alınarak istanbulda görülecek tecrübelerinize dayanarak sizce bu dava ne kadar sürede sonuçlanır ?,
2-) Boyle bir dava kaporamı alamama gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?(Asla aksesuar değişikliği vs yapmadım, satıcı bana istenilen sürede istediğim ozelliklere sahip arabayı vermedi).
Teşekkür ediyorum