marmara hukukta 2003 yılındaki finalden son 4 dönemin en yüksek notunu alarak gectim nasıl calıstım? Sanslıydım ben hem de cok sanslı liseden ilgili oldugum konular isleniyordu üstelik korkuyordum cünkü konuyu bilmeme ragmen anlamıyordum dusundum sonra ders anlatanların pedagojik kaygıları yoktu ve ders konularının iceriği bir mantık sistemini islenen konularla ilgili yeni fikirleri üretebilecek bir metottan bahsediyordu aslında . Ve ne yazıkki kaboglu sınavda bir yıl boyunca anlattıgını dusundugu ana yapısını kurdugu dersinin hala güncel sorunlarıyla ilgili yeni önermeler istiyordu. Sınav sorularına bakın bunu görürsünüz "kararname krizi, protestocu ogrencinin tuvalete kapatılması, laiklik ve bu yılın finali meclis baskanının ve anayasa mahkemesi baskanının sozleri "yani belli bir mantıga sahip biri bunlara anayasa hukukunun temel mantıgıyla yanıtlarsa kesinlikle o sınavdan gecer . Hocalarla aksi gorusu savunsa bile önemli olan ana kavramlarla celismemek cevabın belli bir mesajı olması hukuk dilinden ote cok ozgun bir retorige sahip olması gerekmekte . Özet olarak :Ders notlarına çalışıın fotokopi olmasın