Re: ilk duruşma tutanağı bana yardımcı olurmusunuz
Alıntı:
kharambol rumuzlu üyeden alıntı
dava bugün oldu hemen başlıyomu nafaka kağıt felan gelcek değilmi oda tehlikeli cünkü millet ödüyo üstünde nafaka yazmadı diye tekrardan hacize veriyolarmış ben mahkeme masrafına karışmıyorum değilmi davacı veriyor heralde sağol kardeşim cevap verdiğin için
Nafaka size davanın açıldığı tarihten itibaren geçerlidir. Dolayısı ile birikmiş olanları ödeyeceksiniz. Eşinizin avukatı ile görüşüp bir hesap numarası ile ödeme takvimi belirleyin. ödemeye başlayın. Yatırdığınız her para için açıklama kısmına nafaka olduğuna dair ibare koydurun.
Ödeme yapmazsanız bu kez karşı taraf icra yolu ile almaya kalkar. Bu durumda birde icra dosya vs masrafları ödemek zorunda kalırsınız.
Mahkeme masrafları davacı taraftan alınacak diye kural yok. Her avukat dilekçesine yargılama masraflarının davalıdan alınmasına diye belirtirler. Davayı kaybederseniz bu masraflarıda alırlar sizden.
Geçmiş olsun. Bu arada kimse siz "Ti" ye almaz.. Sadece bu olguya dikkat çekilmek istenmiş.
sağol verdiğin bilgiler için onun avukatıyla görüşüp hesap numarası alacağım demekki bana nisan 17.de tebligat geldi 2aylık nafaka oluyor heralde mahkemeye bildirilcekmi ödeme şartları yoksa davacıyla mı muhatap olacağım sorun problem olmaz heralde değilmi
Sayın kharambol, size dava açılış tarihi sordum yazmadınız.
Sayın dardayım üyemizde dava açılış tarihinden itibaren dedi, siz dava açılış tarihini değil, size 17 nisan'da tebligat geldi diye o tarihi baz alıyorsunuz. Yanlış anlıyorsunuz size yazılanları.
Eşiniz davayı hangi tarihte açmışsa o tarihten itibaren biriken nafakaları hesap edeceksiniz.
Size tebliğ edilen 17 nisan tarihinden itibaren değil!!!
Alıntı:
sağol verdiğin bilgiler için onun avukatıyla görüşüp hesap numarası alacağım demekki bana nisan 17.de tebligat geldi 2aylık nafaka oluyor heralde mahkemeye bildirilcekmi ödeme şartları yoksa davacıyla mı muhatap olacağım sorun problem olmaz heralde değilmi
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın kharambol, size dava açılış tarihi sordum yazmadınız.
Sayın dardayım üyemizde dava açılış tarihinden itibaren dedi, siz dava açılış tarihini değil, size 17 nisan'da tebligat geldi diye o tarihi baz alıyorsunuz. Yanlış anlıyorsunuz size yazılanları.
Eşiniz davayı hangi tarihte açmışsa o tarihten itibaren biriken nafakaları hesap edeceksiniz.
Size tebliğ edilen 17 nisan tarihinden itibaren değil!!!
Tedbir nafakası ödemelerinde Eşinizin size dava açtığı tarihi esas alacaksınız. Tebliğ tarihini değil. Tedbir nafakası ödemelerinizide o tarihten itibaren yapacaksınız. Ödemelerinizi banka aracılığı ile yapacak olursanız dekontun AÇIKLAMA alanına ait olduğu aya dair TEDBİR NAFAKASI olduğunu yazdırınız. Örneğin : AÇIKLAMA : MAYIS 2009 TEDBİR NAFAKASINA MAHSUBEN .. ileride ödeme yapılmadı denilecek olursa ispat açısından önemli. Dekontlarınızı saklamanız gerektiğini söylememize gerek yoktur sanırım.
Geçmiş olsun.
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Nafaka size davanın açıldığı tarihten itibaren geçerlidir. Dolayısı ile birikmiş olanları ödeyeceksiniz. Eşinizin avukatı ile görüşüp bir hesap numarası ile ödeme takvimi belirleyin. ödemeye başlayın. Yatırdığınız her para için açıklama kısmına nafaka olduğuna dair ibare koydurun.
Ödeme yapmazsanız bu kez karşı taraf icra yolu ile almaya kalkar. Bu durumda birde icra dosya vs masrafları ödemek zorunda kalırsınız.
Mahkeme masrafları davacı taraftan alınacak diye kural yok. Her avukat dilekçesine yargılama masraflarının davalıdan alınmasına diye belirtirler. Davayı kaybederseniz bu masraflarıda alırlar sizden.
Geçmiş olsun. Bu arada kimse siz "Ti" ye almaz.. Sadece bu olguya dikkat çekilmek istenmiş.
Sayın Dardayım,
Mahkeme davada haksız çıkan tarafı kendiliğinden yargılama ve harç giderlerini (avukat vekalet ücreti de dahil) ödemeye mahkum etmek zorundadır. Bunun için haklı çıkan tarafın bir talepte bulunmuş olmasına gerek yoktur.
Bu nedenle dava dilekçeleri sonuna bu tür bir ibarenin yazılması gereksiz ise de adet olageldiği üzere hepimiz tarafından yazılmaktadır.
nasıl bı adalet bu ya ben kendime avukat tutamıyorum onun avukat parasınımı ödeyecem böyle sacmalıkmı olur böyle yasamı olur böyle adalet olduğu sürece kadınlar boşanır durur para için yakışır devletime yazıklar olsun böyle yasa tasarlayanlara erkek ölsün istiyolar heralde sanki para darphaneden geliyor bize
Alıntı:
nasıl bı adalet bu ya ben kendime avukat tutamıyorum onun avukat parasınımı ödeyecem böyle sacmalıkmı olur böyle yasamı olur böyle adalet olduğu sürece kadınlar boşanır durur para için yakışır devletime yazıklar olsun böyle yasa tasarlayanlara erkek ölsün istiyolar heralde sanki para darphaneden geliyor bize
Malesef kabul etseniz de etmeseniz de bu ülkenin kanunu bu. Haksız çıkan taraf hem mahkeme masraflarını hem de karşı tarafın avukat ücretini ödemek zorunda. Ancak karşı tarafın avukata ödediği ücret gerçekte çok yüksek olmasına rağmen siz sadece avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinden ödersiniz.
Alıntı:
Bulunduğunuz il deki Baro dan adli yardım talebind ebulunabilirsiniz.. Bunu denedinizmi ?
Sen çok Müslüm Gürses dinliyorsun galiba. Devlet azizdir kem söz edilmez.
Yasalar hukuk tarihiyle başlar çok eskidir yani denenir ihtiyaçlara göre değiştirilir maksimum fayda sağlanır. Bana dokunan yasa kötüdür olmaz aynı yasa karşısında sen de aynı haklara sahipsin. Eşinin durumu olsa sen de ondan nafaka isteyebilirsin.
Senin sorunun ne biliyormusun? Evlilik çok önemli bir konudur biriyle evlenirken hayati bir kararın altına imza atılacağının bilinmesi gereklidir. Evliliği yürütmek için de insan üstü bir çaba sarf edilmelidir. Boşanma iki taraf için de yıkımdır.
Senin vereceğin üç kuruş nafakayla eşin abad olmaz hele senin gibi haram zıkkım edenin parasından hayır gelmez. (Bu sözleri her bulduğun konuya yazdığın cevaplardan alıntı yapıyorum).
Genç ve güçlü kuvvetli bir erkeksin eminim sana düşen Atatürk'ün dediği gibi (Türk milleti zekidir, çalışkandır) çalışmaktır. Haklı bile olsan yaptığın hatanın bedelini onurdan taviz vermeden ödemektir. Erkekliğe bir şey sürdürmemektir.
Allaha tevekkül havale ediyorsan ona da havale ettiğin iş için bir şey yapması için sabretmelisin "mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler" demiş yunus değilmi?
Başını derde sokacak parayla da altından kalkamayacağın sözler etmemelisin internet hukukun egemenliğinden uzak değildir hele hukuka ve hukukun egemenliğini sağlayan erke saygıda kusur edersen kendine yazık edersin.
Hakkında hayırlı olanın tecelli etmesi dileğiyle esenkalın.
kadının haksız cıktığı mahkeme varmı acaba hiç bu sitede kadınım nafaka bağlandı diyen varmı sadece nafakayı nasıl alcam hacize versemmi daha fazla nasıl alsam diyorlar kadınlar gidin calışında kazanın alın teriyle yiyin bari böyle düşünen bir zihniyet var oldukca ve devlet yasası kadın erkek eşit deyipte aslında erkekliğin son derece aşağıda tutulduğu bir yasayla hiç düze cıkmaz ben 18 ay askerlik yaptım bana verdiği ücret 6tl idi ey büyük devletim ben askerlik yapıyorum ama sen bakmıyorsun bana para yollayan olmasa ne olcaktı vs vs. işte erkek hakkı olmadığı için ben şimdiden kayıplar kervanına karıştım sağol anayasa sağol insanlık ama sınavım bu sınıyor rabbim beni mükafatı öbğr tarafta alcağıma inanıyorum haksız kazanc yiyen öbür tarafta ah ceken ben değil o olacak onun için yarını bilmeyen bugünü anlamaz keyfini çıkarsın bakalım ben ah ettim mazlumun ahı yerde kalmaz ya burda ya orda inançlı insan bunu bilmeli bence saygılar