Re: Boşanma sürecinde iştirak nafakası bağlanması
Alıntı:
BALEDO rumuzlu üyeden alıntı
Evet, konuyu özetlersek, tam olarak sizin anladığınız doğrudur.
Doğru anladığıma sevindim.
Eşinizin size verebileceğini söylediği rakamı bağlatmak için müracat etmeniz gereksiz. Çünkü siz zaten çocuğunuz için talepte bulunmuşsunuz. Ekonomik araştırması yapılacakmış eşinizin. Diğer mahkemede bu konu ile alakalı karar verilecektir. Ama size tavsiyelerim olacak. Onları menfaatinize yaparsanız çok iyi olur.
3 yıldır ayrı yaşadığınızı yazmışsınız. Çalışmanız kendinize nafaka istemenize engel değil. Bu sebeple kendiniz içinde nafaka isteyin. Çocuğunuz için ayrı bir nafaka da talep edin. Yani kreş ücreti haricinde.
Oturduğunuz ev,daha önce eşinizle beraber oturduğunuz ev ise kira ise hatta, kirasını da talep edebilirsiniz.
Ayrıca boşanma sebebiyle maddi-manevi tazminat talebinde bulunun ayrı ayrı. Haklarınızdan asla vazgeçmeyin. Sonuçta çok büyük rakamlar almayacaksınız. Hem nafaka hem de alacağınız tazminat çocuğunuzun geleceği için olacaktır. Onun iyi bir eğitim alması için, ya da sizin ileride ev alıp kirada olmamanıza ve çocuğunuzun eğitimine daha iyi harcama yapmanıza sebep olacaktır.
Hiçbir şey istemiyorum dememenizi tavsiye ederim. Çocuğunuz için bunları talep etmenizi tavsiye ediyorum.
Talp için mahkemeyi beklemenize gerek yok. Avukatınız vardır sanırım. Avukatınıza bu konuda bilgi verin. Gerekli talepleri yazan bir dilekçe yazıp mahkeme dosyasına ekletecektir. Ve mahkeme günü geldiğinde hakim gereken kararı verecektir.
Sayın Denizblk ve Sayın Veysel Demir, değerli fikirleriniz ile yapmış olduğunuz
yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Alıntı:
BALEDO rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Denizblk ve Sayın Veysel Demir, değerli fikirleriniz ile yapmış olduğunuz
yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Rica ederiz.
Ayrıca bir bir ikazda bulunmak istiyorum menfaatiniz için.
Eğer eşinizle anlaşmalı boşanma protokolü yapacak olursanız sakın anlaşma protokolündeki gerek nafaka,gerek tazminat gerekse temyiz konusunda FERAGAT kelimesi olmasın.
Feragat etmek, hakkından tamamiyle vazgeçmek anlamına gelir. Boşanma sonuçlandıktan sonra bu haklarınızı belki talep edebilirsiniz. Bu sebeple sakın feragat etmeyin.