Cevap: Ceza davasının kapatılması için ne yapılmalı...
Mahkeme kesinlikle düşmez, öyle "Biz karı-kocayız, kavga ettik sonra barıştık, o an için şikayetçi oldumsa da şimdi değilim, hakime ne, mahkemeye ne? Biz, gitmiyoruz" denilecek kadar basit değil o olay.
Mahkemeye çıkarlar, kadın davadan vaz geçer -"Şikayetimi geri alıyorum" der, mahkeme kamu davasına dönüşür, suçlu görülen kişiye (Yani, kocaya) -Bir insanı dövmekten- ve -Basit yaralamadan- ceza verilir, cezaya indirimler uygulanır ve ceza 300 güne düşer.
Hakim, bu 300 günlük cezayı "Para cezasına" çevirir 4.000-TL civarı bir rakam tutar.
Eğer, suçlu görülen kişinin sabıkası varsa (Geriye dönük olarak 5 yıllık), bu cezayı kuzu kuzu öder.
Sabıkası yoksa; ceza tecil edilir, ama, kişi 5 yıllık bir süre içinde başka bir suç işlerse; hem o suçun cezasını alır, hem de bu 4.000-TL'yi ödemek zorunda kalır.
Cevap: Re: Ceza davasının kapatılması için ne yapılmalı...
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Şİkayete tabi suçlar dışındaki suçlarda kamu davası şikayetçi vazgeçse dahi devam eder.
Merhaba'lar;
Soru niteliği taşıyan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
iki Kardeş arasında yaşanan kavga sonucu şikayet eden taraf olay günü (saatler sonra) Şikayetinden vazgeçtiğini beyan etti fakat dava nın sürdüğünü gösteren bir belge CMUK geldi mahkeme'den (Ankara 17. asliye ceza mahkeme'sinden.)
Olay istanbul'da yaşandı şikayet edilen kişi ankara'da ayrıca ikamet etmektedir..
Kısaca; Davacı şikayetinden nihayetinde vazgeçmiş'se davalı mahkemeye çagrılmasındaki neden nedir ve bu durumda ne yapılması gerekmektedir.
Şimdiden cevaplayanlara teşekkür ediyorum..
Saygılarımla..
Alıntı:
muzafferay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba'lar;
Soru niteliği taşıyan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
iki Kardeş arasında yaşanan kavga sonucu şikayet eden taraf olay günü (saatler sonra) Şikayetinden vazgeçtiğini beyan etti fakat dava nın sürdüğünü gösteren bir belge CMUK geldi mahkeme'den (Ankara 17. asliye ceza mahkeme'sinden.)
Olay istanbul'da yaşandı şikayet edilen kişi ankara'da ayrıca ikamet etmektedir..
Kısaca; Davacı şikayetinden nihayetinde vazgeçmiş'se davalı mahkemeye çagrılmasındaki neden nedir ve bu durumda ne yapılması gerekmektedir.
Şimdiden cevaplayanlara teşekkür ediyorum..
Saygılarımla..
Suç nedir?
Bana saldıran biri vardı. Ben şikayetçi olunca o da şikayetçi olmuş ve kendine 2 tanık bulmuş. Tanık ifadelerine göre ben hakaret etmişim. Halbuki yalan. Dava kamu davası olarak açılmış. Ben ve karşı taraf müşteki sanırk. Bana yöneltilen şuçlama hakaret ve basit yaralamaya teşebbüs, karşı tarafa ise basit yaralama. Karşılıklı davamızdan vazgeçersek ceza alırmıyım? Benim darp raporum var, karşı tarafın yok.