Cevap: Re: Sattığım Araç Pert Çıkmış
Arkadaslar bana ne olur yardim edin.... Arabami gecen hafta sattim.. Arabam da hasar kaydi vardi... Corsa 2004.. Normal degeri 26 bin felan.. Bende hasar kaydi var diye.. 18 bine sattim. Adam aldiktan sonra aradi.. Bana bes bin yolla dedi... Dedim neden.. Bu araba kayitli dedim kardesim... Bu yuzden ucuza aldin ya zaten.. Kaldi ki adam teste bile goturmedi.. Simdi adam dava acti bana... Ayipli mal diye... Ya anlamadim gitti.. Resmen delircem ne yapacam ben... Noter kagidinda iste begendim aldim.hukuki ve cezai sorumluluk bana ait diyor.ve teste dahi goturmedi ve fahis dusuk fiyata aldi ama.. Resmen ben kamu personeliyim... Gunlerdir uyku uyumuyorum... Ve burda baktgimda da hep kazanilmis bu davalar.. Ne yapacagim ben simdi
Ben bir gün bu şekilde sorular da sorulacağını tahmin ediyordum.Tamam aldatılıp ağır hasar kayıtlı araç almak ve mağdur olmak diye bir durum var.Buna itirazımız yok ama bu durumdaki kişilere körü körüne hak verirsek bu seferde tamda sizin yaşadığınıza benzer bir durum ortaya çıkıyor.
Ben gayet bilerek ve isteyerek gidip 50 bin TL lik arabayı 30 bin TL ye alayım o zaman.Sonra dava açayım dava 1 sene sürsün o süre boyunca arabaya tepe tepe bineyim sonra paramı yasal faiziyle geri alayım.Ne güzel memleket.
İş buna dönüyor şimdi.Eğer alıcının basitçe bir mesaj atarak veya 50-100 TL gibi meblalara baktırarak aracın durumunu öğrenebilecekken kendi sorumsuzluğu yüzünden bu duruma düşüyor ise bence alıcı da da kusur var.
Yok eğer bilindik yöntemlerle anlaşılamaz bir gizlenmiş durum var ise(şasi numarasıyla oynanması, hasar kaydının saklanması, sahte fabrikasyon micronunda boya yapılması vs.) bu durumda da bence kusurlu taraf satıcıdır.Buna benzer yakında daha çok duyacağız buna benzer şeyler diye düşünüyourum.
İyi günler. Bu hususta benimde bir sorum olacak. Ben 2015 Ocak yada Şubat ayında İcradan araç aldım. Aracın açıklama kısmında sadece genel bir bakım yapılması gerektiği yazıyordu başkaca birşey yazmıyordu. Bayağı uğraştırdı işlemleri yaptım aracı üstüme aldım yüksek fiyatlı sigortası falan vs vs... Sonrasında aracı 10 gün önce sattım. Mesaj ile göndermiş olduğum sorgulama kaydını da ekledim ve mesaj tarihinden itibaren başkacada kaza olmadı. Kayıt içeriğinde 3 adet kaza buluyor ve pert hususunda bir bilgi yok. Ancak adam bugün beni aradı ve aracın pert olduğunu, sigorta yapmak istediği zaman pert kaydı çıktığını söyledi. Bu durumda benim ilgili icra dairesine dava açma hakkım varmı ? Ve ayrıca aracın akıbeti ne olacak. ? Yardımlarınızı bekliyorum.. Mağdurmuyum, Şüphelimiyim bende anlamadım.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Ben bir gün bu şekilde sorular da sorulacağını tahmin ediyordum.Tamam aldatılıp ağır hasar kayıtlı araç almak ve mağdur olmak diye bir durum var.Buna itirazımız yok ama bu durumdaki kişilere körü körüne hak verirsek bu seferde tamda sizin yaşadığınıza benzer bir durum ortaya çıkıyor.
Ben gayet bilerek ve isteyerek gidip 50 bin TL lik arabayı 30 bin TL ye alayım o zaman.Sonra dava açayım dava 1 sene sürsün o süre boyunca arabaya tepe tepe bineyim sonra paramı yasal faiziyle geri alayım.Ne güzel memleket.
İş buna dönüyor şimdi.Eğer alıcının basitçe bir mesaj atarak veya 50-100 TL gibi meblalara baktırarak aracın durumunu öğrenebilecekken kendi sorumsuzluğu yüzünden bu duruma düşüyor ise bence alıcı da da kusur var.
Yok eğer bilindik yöntemlerle anlaşılamaz bir gizlenmiş durum var ise(şasi numarasıyla oynanması, hasar kaydının saklanması, sahte fabrikasyon micronunda boya yapılması vs.) bu durumda da bence kusurlu taraf satıcıdır.Buna benzer yakında daha çok duyacağız buna benzer şeyler diye düşünüyourum.
Engin bey bana benzerini yapmaya kalkan kişi bedelini ağır ödedi.
1. Alıcı aracın pert olduğunu bilerek ve değerinin altında aldı.
2. Pazar günü olduğu ve il dışından geldiği için yanında gelen arkadaşının kimlik bilgilerini verdi ve bende vekalet yolla postayla dedi.
3. vekaleti yollayınca arkadaşı satış esnasında yüksek bedel gösterdi.
4. Bana noterden ihtar çekildi ve icra başlatıldı ve ben itiraz ettim.
5. icra durunca ayıplı mal satmaktan dava açtılar ve kazandılar.
6. Ben zaten dava sonuçlanıncaya kadar 150 yıl çalışsam ödiyemiyeceğim borçlara batmıştım. Ve mahkeme aracın bana iadesine benimde karşı tarafa haksız itiraz bedeli ve faizi ile parayı ödememe karar verdi.
7. Onlar alacak için haciz işlemini tekrar başlattı.
8. Bende aracın iadesi için icra başlattım ve ben icra dosyasını açar açmaz tüm borçlularıma bilgi verdim ve hepsi 5 dk içinde alacak dosyama haciz koydu. (Yasalarla beni dolandıracağına gerçekten borçlu olduğum kişilere gitsin mantığı)
9. Araç yakalamalı olarak bağlandı ve altlarından araba gitti.
10. Onlar benden 1 tl bile alamadı, ne ev var ne araba.
En son beni aradılar ve parayı niye alamıyoruz dediler.
Benim cevabım ( maaşıma haciz koyun, maaşımda 150 yıl kadar haciz var. Sıra size gelince tahsil edersiniz tabi ölmezsem :) oldu)
Dinsizin hakkından imansız gelir deyimi ile. Ödedikleri parada yandı.
Aracın hasar kaydı olduğunu bilerek alıpta, ekstra para talep eden bu tür kişilerden birine iyi ders oldu.