Cevap: Ağır Ceza Hakimi Olmak İsteyenlere Öneriler Ne Olur?
Alıntı:
A.C.H. rumuzlu üyeden alıntı
Ağır Ceza Hakimi gibi zorlu ama bir o kadar da zevkli (bence) olan bir mesleği seçecek genç arkadaşlara (ben de dahil) ne gibi önerilerde bulunursunuz, yani öneri sorarken her şeyi kastediyorum üniversiteden, derslere, sosyal hayata, sakinliğe...
Daha önce bir çok konuda belirtildiği gibi Ankara hukukun üstün başarısı diğerlerini gölgede bırakabilecek türden olsa da İstanbul daha ağır basmıyor mu? Yani ağır ceza hakimi dendiğinde aklınıza gelen her şeyi merak ediyorum...
Tüm bunları benimle paylaşmanız umudu ile...
Çevremdeki birçok insanın söylediği gibi sizler de bu konuyu okurken bana "önce hukuka git, avukat ol, sonra hakim, sonra ağır cezalığı düşün." diyebilirsiniz; fakat hayatımın her evresinde ideallerimi aklımda tam oluşturdum ve şimdiye kadar bir çoğunu başardım, bunu da başaracağıma inanıyorum sadece bu yolda beni neler bekliyor öğrenmek istiyorum.
Saygılarımla...
Ağır ceza hakimi denince benim aklıma ; mübaşirin getirdiği dosyanın işi bittiğinde onu tekrar hediye paketi gibi bağlayan, duruşma esnasında müdafinin olması gerektiği gibi savunma yapmasını engelleyen, olmaması gerektiği halde cumhuriyet savcılarıyla cok sıkı ilişkiler içinde olan,küçükler de neymiş everesti bile ben yarattım edasında gezinen,aman ben tutuklayayımda sonradan başım ağrımasın deyip önüne geleni tutuklayan, adaletin tecellisinden çok kıdemini düşünen insanlar geliyor.
Tabii ki her zaman istisnaların mevcut olduğunu gözden uzak tutmamak gerek.Zaten bu koşullar altında daha iysini beklemek de fazla iyimserlik olur galiba.Bence ağır ceza hakimi veya savcı olmak istiyorum demenin pek bir anlamı yok.Salt o mevkiyi arzulamak kişisel bir hırs gibi geldi bana.Unutmamak gerekir ki,hukuk ve adalet anlayışı kişisel hırslardan önde gelmelidir.Aksi takdirde bir gün ağır ceza hakimi olursunuz ancak yukarda bahsettiğim şekilde bir hakim olursunuz.
Bunlar tamamen benim kişisel fikrim.Sonuçta "düşünce özgürlüğü" denen bir şey var:))
Cevap: Re: Ağır Ceza Hakimi Olmak İsteyenlere Öneriler Ne Olur?
Alıntı:
Yeşim Çelik rumuzlu üyeden alıntı
benimkide tam olarak kulaktan dolma bir bilgi ama bayanlar sadece talep halinde savcı olabiliyor sanırım
-------
yani bayanlarda kura da çıkması durumunda mecburmu tutuluyor
Sayın Yeşim Çelik;
Talep olmasa da daha önce belirttiğim gibi hakimlik kurasına giren bayan adaylara da savcılık çıkma olasılığı var. Bayan-erkek ayrımı yok. Bu bilgi kesin ve nettir.
Bayanlara kur'adan Cumhuriyet savcılığı çıktığı takdirde adaylık eğitimini ona göre tamamlayarak, ilk görev yerinize C.Savcısı olarak atanırsınız. Ancak daha sonradan HSYK'dan hakimliğe geçirilmeyi talep edebilirsiniz ancak talebiniz kabul edilirSE mesleğe hakim olarak devam edebilme şansınız vardır.
Alıntı:
legal practitioner rumuzlu üyeden alıntı
Ağır ceza hakimi denince benim aklıma ; mübaşirin getirdiği dosyanın işi bittiğinde onu tekrar hediye paketi gibi bağlayan, duruşma esnasında müdafinin olması gerektiği gibi savunma yapmasını engelleyen, olmaması gerektiği halde cumhuriyet savcılarıyla cok sıkı ilişkiler içinde olan,küçükler de neymiş everesti bile ben yarattım edasında gezinen,aman ben tutuklayayımda sonradan başım ağrımasın deyip önüne geleni tutuklayan, adaletin tecellisinden çok kıdemini düşünen insanlar geliyor.
Tabii ki her zaman istisnaların mevcut olduğunu gözden uzak tutmamak gerek.Zaten bu koşullar altında daha iysini beklemek de fazla iyimserlik olur galiba.Bence ağır ceza hakimi veya savcı olmak istiyorum demenin pek bir anlamı yok.Salt o mevkiyi arzulamak kişisel bir hırs gibi geldi bana.Unutmamak gerekir ki,hukuk ve adalet anlayışı kişisel hırslardan önde gelmelidir.Aksi takdirde bir gün ağır ceza hakimi olursunuz ancak yukarda bahsettiğim şekilde bir hakim olursunuz.
Bunlar tamamen benim kişisel fikrim.Sonuçta "düşünce özgürlüğü" denen bir şey var:))
Düşüncelerinize sonsuz saygım var, öncelikle bunu belirtmek istedim...
Aslında sizin de dediğiniz igib hakimliğin ağır ceza oluşu ailemin de
çevremin de bayan olmamdan dolayı pek sıcak bakmadığı bir şey
olsa da ben en başından bundan yedi yıl önce o şekilde planladım
hayallerimi, tüm çalışmam bu uğurdaydı, yani sizin dediklerinizin
doğruluğunda şüphe yok ben oraya kişisel egolarım için gelip
millete bir faydam olmayacaksa bu güzel rüya bitsin benim için...
Yıllardır A.C.H. yazan boynumdaki kolyeyi çıkarıp atim bir tarafa...
Toplumun en ağır suçları, bazı insanların en mide bulandırıcı
halleri ağır ceza da yer aldığını bir çok profesyonel hukukçudan duydum...Toplumun en ağır suçlu dediğimiz kısmını düzeltip ıslah
etmek varken ve ben bu gücü kendi bedenimde hissediyorken
aldığım bu karar kendi egolarım için değil Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti
için bence...
slm
ben aöf iktisat okuyorum. Bildiğim kadarıyla iktisat mezunları idari hakim olabiliyor.Acaba avukat ve savcıda olabiliyor mu? Bunlar için hukuk fakültesini bitirmek şart mı?
Alıntı:
fezail49 rumuzlu üyeden alıntı
slm
ben aöf iktisat okuyorum. Bildiğim kadarıyla iktisat mezunları idari hakim olabiliyor.Acaba avukat ve savcıda olabiliyor mu? Bunlar için hukuk fakültesini bitirmek şart mı?
Avukat ve savcıda olsalar, hukuk fakültesine ne gerek var o zaman:$
Tabiki olamazlar,sadece idari hakim şansları var, ama ben hiç AÖF den idari hakimliği kazanan bir kişi ne gördüm, ne duydum:ok
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
İstemeyle olunuyor mu ?
Aslında istemeyle olunabilir ama o olunana kadar daha önce olunması gereken başka şeyler var.Bu sebeple yoğunluk başka noktalara kaymalı gibi sanki =)
Alıntı:
Stefan Fredrik rumuzlu üyeden alıntı
Aslında istemeyle olunabilir ama o olunana kadar daha önce olunması gereken başka şeyler var.Bu sebeple yoğunluk başka noktalara kaymalı gibi sanki =)
Belirtildiği gibi bir şeyin gerçek olması için öncelikle istenmesi gerekmektedir. Ben yıllardır hayallerimi aklımda tam oluşturduğum için önce hukuk fakültesi kazanmak, sonra avukat olmak, hakim olmak, Ağır Ceza Hakimi olmak şeklinde benim pembe rüyalarım bence gelecek ayrıntılı planlanırsa bize gelir...
Benim düşüncelerim bu şekilde ama hayalleri yüzeysel kurup gelmelerini bekleyenlere de saygı duyarım...