Cevap: Re: Çevre Koruma Nöbeti
Konu ile ilgili fikir beyan eden herkese teşekkürler ancak, oksuz53' ün dediği gibi herkes aynı şeyi 2'şer saat aralıklarla 6 saat nöbet yazılabileceğini söylüyor. Yaklaşık bir haftadır konu ile yasa araştırmaya çalışıyorum ancak bununla ilgili bir yazılı metin bulamadım. Bu sebeple nöbet süresi, şekli ve şartları ile ilgili yönetmelik veya yasa ve maddesini bilen yardımcı olabilirse sevinirim ilginize şimdiden teşekkürler.
Cevap: Re: Çevre Koruma Nöbeti
Alıntı:
oksuz53 rumuzlu üyeden alıntı
Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar,Ben zaten nöbeti tutmuyorum ve tutmadığıma dair hakkımda rapor tutun diyorum ama onuda yapan yok.
Ben sizden şunu istiyorum,tamam doğrudur 2 saat aralıklarla 6 saat yazılabilir daha fazlası yazılamaz ama bunu düzenleyen yönetmelik genelge,kanun V.B gibi şeyleri arıyorum.Bütün herşeye baktım ama nöbetle ilgili bişi bulamadım.
Diyelimki mahkemeye verdim,ben mahkemeye sadece insanım dayanamıyorum gibi şeylerlemi gidecem,yasal düzenlemesini bulup sonuna kadar gitmeliyim,aynı zamanda yazılan nöbetlerin günlük fotokopilerini aldım.iki gün yazdılar ben tutmayınca yazmadılar ama bu herkesin başına gelebilir onun için kanuni yolunu öğrenmekte fayda var.
konu ile ilgilendiğiniz için teşekkürler.
Eveliyatını merak edenler için söylüyorum. Ben acilden 5 gün doktor raporu aldım bunun üzerine beni hakem hastanesine sevkettiler,bende hakem hastanesine gidip tedavi oldum ve iyileşmediğim için 5 gün daha verdi.
tabiki bu olay hakaret gibi geldiği için ne yapacaklarını şaşırdılar böyle bir yola başvurdular(Nöbet yolu).
Asıl treni kaçırmışsınız.. Hakem hastanesine sevkinizin ardından tekrar rapor almışsınız. Yani hasta olduğunuz için rapor alıp dinlendiğiniz esnada sizi hakem hastanesine sevk etmişler. Bu durumda hastayken tekrar hastanelerde sürünmüşsünüz ve bu durum tedavi sürecinizi olumsuz yönde etkilemiş olmakla birlikte tedavi sürecinizi de uzatmış. yani olaya mantıklı bakacak olursak burada size bir tazminat hakkı doğmuş olması lazım