süper bir yorum tebrik ediyorum sizi
Printable View
Avukat arkadaşım dediği de vasisi sanırım.
Her ne kadar sayın ''Onurluca'' nın ilk iletisi hariç yazılarına katılmam pek mümkün olmasa da ( İlgili kanuna bak diyince de millet kızıyor. Kanunu yazınca da kopyala yapıştır olur mu deniyor sanırsın ki orada kişiye özel kanun yazacaksın.) genel anlatımı ''hiç araba sürmememe'' rağmen benim de dikkatimi çeken bir durum.
Ben polisin uzunca bir süredir ''Trafikte tek suçlu alkol'' kavramından gittiğini gözlemliyorum.. Elbette Alkollü araba sürülmesine şiddetle karşıyım. Elbette bu tip kendini bilmez içmesini bilmez uygarlıktan nasibini tam alamamış kişilere karşıyım Amma tüm ''uygulamanın'' salt 'alkole karşı'' yapılmasına da karşıyım.
Örneğin Bağdat Caddesi Kenan Evren Lisesi'nin önünde çok sık akşam saatlerinde kontrol yapılır. Ben üç dört kere denk geldim oturdum seyrettim... Burasının en büyük özelliği Köprüden geçip Bağdat caddesine girerken asla kaçamayacağınız bir nokta olması !!! Polislerin tek yaptığı ''herkese üfletmek'' Arabayı karşıdan çal getir ama alkolsüz ol sorun yok !! Caddenin tam karşısı yani gidiş yönüde iki sıra taksinin durduğu bir yer!! Taksi durağı yok , otobüs durağı ve yaya geçişi var ama buralar da taksicilerin işgali altında ''karşılarında da trafik polisi'' Zaten yol üç şerit iki şeridi taksiciler kaplamış, yaya geçidini işgal etmiş otobüs durağının ortasına park etmiş!!! Bunlar da trafik suçu değil mi??? Bir kere de polise sordum '' ir trafik polisi olarak karşıda ki tarafik cinyetine müdahale etmemek nasıl ir duygu ?'' diye... '' Ekmek parası '' dedi... Kiin ekmek parası belli olmadı amma taksici içinse ''ekmek parası için her türlü kural ihlal edilebilir'' aldıkları rüşvet için dediyse '' bize rüşvet veren her türlü kuralı ihlal eder '' anlamı çıkıyor ki ikiside hukuksuz !!!
Bir arkadaşımla Çarşı karakoluna gittim ( Akşam dükkanlarının camı kırıldı diye) Çarşı karakoluda Kadıköy'ün göbeğinde sahilde İdo nun orada... Arkadaşım tutanak tuttururken birisi geldi... Darp ve gasba uğramış.... Uzaktan bakıyorum... ifadeseni alınırken ve tutanak tutulurken en önemli husus ...
''kişinin alkollü olduğu.... ''' Alkol alınca gasp yapılması serbest...
ben size sadece alkol metre ve adli tıp ile ilgili birşey paylaşıp sormuştum.. 1 birada neden 50 promilden çok fazla çıkıpta adli tıptada tam tersi çok azçıktığını sormuştum.. ama görüyorumki alkolmetrede fazla çıkıpta adli tıpta azçıkmanında kanuni maddeleri varmışki hemen buna bir kopy yapıştır yapıp cevabı yazdın..) ya ben anlatamadım yada siz anlayamadınız demek istediğimi..
Ve bu lafa benim yaşıma kadar onuda bırak kız arkadaşıma kadar hakaret edip alaya vurdunuz..
yazdığınız kanunları maddeleri bende biliyorum.. ben size maddeleri sormadım. bu arada kız arkadaşımla olan diyoloğa laf sokan arkadaş.. kişisel konuşmanı tercih ederim.. demekki sen normal hayatta birine kızdığında ana avrat içinden düz gidiyorsun.. kişiliğini böle yansıttın bana afedersin.. senin olay şuna döndü bir insan eşini sadece yatakta aldatmaz eşini beyinende aldatır.. yani sen kendini kandırıyorsun.. kız arkadaşıama laf sokan arkadaş için diyorum.. bir kaç kişi üstüme geldi diye üstüne gideyim hesabı çalişiyorsun..
sorun değil neyse birdaha bakmıyorum msjlara size hakaret etmedim yazılarımı okuyun.. hakaret edilincede tınlamıyorum.. sana karşılık vermiycem senin verdiğin tarzda bana yakışmaz.. sanal alem herkes aga olur herkes kafasına göre konuşuyor.. zaten yazan insan kişiliğini belirtir..
ben belki asabice konuşmuş olabilirim.. ama kimsenin değerlerine ve değer verdiği ailesine kız arkadaşlarına laf sokmuyacak kadarda delikanlıyım.. yaşıma gelince alaya vurduğunuz için söylüyeyim 29 yaşındayım.. benden küçük isen abilerine nasıl konuşulacağını öğren büyüksen eywlh abicim diyorum..
bana bu şekil konuştuğunuz için üzüldüm.. başkada birşey demiyorum.. bu arada madem hukukçusunuz bahsettiğim olayıda öğrendim..
Bir bayan yargıç sürekli alkol metreye itiraz edenler için.. itiraz hakkı vermiş insanlara.. ve artık alkolmetrelerin bakımları eskisi gibi düzenli yapılmıyormuş.. yani büyük bir bölümü cihazların eskiden 30 promil çıkarken artık 60 70 promil çıkabiliyor.. eskiden buna itiraz etmek için mahkeme raporu istiyorlarmış.. artık bu kalktı ve adli tıp senin normal polis kontrolünden sonra gideceğin yer oldu.. 17 ytl karşılığında promil raporunu alıyorsun.. sadece adli tıpta kanını verdiğin ana kadar geçen süre içerisinde geçen her 1 saat için 15 promil ekleme yapiyorlar..ve ertesi günü trafiğe gidip bu raporlarla cezanı iptal ettirip ehliyetini geri alıyorsun.. ben bunu yaptım..
Ve size bunu sordum ilk yazımı okursanız daha iyi anlıyacaksınız.. tamam temiz için adli tıp raporu yasası iyi olmuş..
fikrim olarak ilk yazımda dedimki bu olay bir caydırıcıkmı yoksa alkolmetrelermi bozuk, yoksa izmir siyasal bir cezamı yiyor..
yazdığım çok açık ve net bir forum sitesi olduğu için.. yorumlarınızı ve fikirlerinizi öğrenmek istemiştim.. arkadaşada bu yüzden dedim maddeleri kopy yapıp yapıştırmışsın ama ben fikirlerinizi öğremek istedim..
neyse çok ağrıma gitti bana yaptığınız hakaretler..