eger reddi hakim dersem kabul olur mu bu reddi hakim olayının kriteleri var mı bana uyuyor mu
Printable View
eger reddi hakim dersem kabul olur mu bu reddi hakim olayının kriteleri var mı bana uyuyor mu
hakimler bu forumda da mı korunuyor anlamadım zor bir soru mu sordum
Ya hukuk profesörü bilmiyor, ya siz yanlış anlamışsınız ya da sorduğunuz kişi hukuk profesörü değil...
isaley i rey değil , ihsas-ı rey demek istenmiş olabilir. Yukarıda size yanıt veren üyeler zaten ihsası rey halinde hakimin reddi yolunu göstermiş bulunmaktalar. Bir hakim yeterli derecede yargılama yapmaksızın, eksik soruşturma ile vereceği kararı önceden belirtirse buna ihsas-ı rey denir ve hakimin reddi nedenidir.
yok oda bunu söyledi ama ben anımsamadım...
peki avukatım neden riskli iş ya kabul olmazsa diyor
Sorunuzun cevabı verilmiş ama siz hala hakimler burada da mı korunuyor diye anlamsız bir soru soruyorsunuz. Bu soruya cevabım EVET. Korunması gerektiğini düşündüğümüz tüm hukukçuları burada koruruz, sanırım buna da itirazınız olamaz. Hakimi, avukatı oyuncak sananlara karşı bir koruma mekanizması desek yanlış olmaz...
Hakimin reddi talebi kabul görmezse yine aynı hakim tarafından yargılamanıza devam edileceğinden olabilir... Yukarıdaki kanun maddesini dikkatlice okuyunuz.
Hakimler sizin veya bir başkası için değil Yüce Türk Adaleti için Türk Milleti Adına karar verirler. Bu prensibin dışına çıkan yargıç mesleğini ve görevini suistimal ediyor demektir. Ancak sizin bizim için yetersiz anlatımınızla ve bizlerin objektif değerleri de gözönüne alındığında doğrudan "evet, hakim taraflı" dememizi beklemeyiniz. Hakim bir karar verecektir, ancak daha yargılamanın başında ihsas-ı reyde bulunup bulunmadığını ancak bir avukat anlayabilir. Avukatınız ihsas-ı reyden emin ise muhakkak reddi hakim istemelisiniz. Talep red bile olsa en azından size tavır bile konsa DOĞRU kararı vereceğine emin olunuz.
daha önceden telefonla avukat tutmadan önce ynlı olduğunu söylüyordum ancak davaya girince avukat da anladı sadece bu kadar yanlı oldukları için re edilir diyor kendi görüşümü bir yana bırakıyorum bir hakim aleyhte ifadeleri dinliyo ardından diğer tanıkları dinliyor ve bu 6 kişi görüyorda sen nasıl görmezsin diyor bu hakimin göreler içinde varmı yoksa yalancı anıklık suçtur deyip tanık ifadesini dinleyecek ve bu ifadeler ve delillere göre kara mı verecek söyler misiniz
Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 573. Maddesi Hakimlere tazminatı öngörüyor. Sanıyorum Yargıtay'ın 9 hakim için hükmettiği tazminat da bu maddeyle açılmıştı... Ayrıca reddi hakimin reddi para cezasını gerektirir...