Cevap: Muhahkik in Hakkında Ceza Davası açılabilir mi?
konu hortlamış olacak ama bende merak ettiğim birşeyi sorayım görmüşken
benim başıma gelen bir olayda gerçeğe aykırı belge tanzim etmekten hakkımda soruşturma açıldı. Muhakkik olan kişi benim daha evvel müdürüm olarak görev yapmış (daha sonra ben kendim talepde bulunarak başka bir icra dairesinde görevlendirilmemi istemiştim) birisi. Aramızda o dönemden husumet vardı. Sonucunda bana ceza verebilmek için hiç alakası yokken para mevzularına giriyor. Kimden ne kadar masraf aldığımı falan soruşturmaya başlıyor soruşturma içinde. Hatta biraz daha ileri giderek birlikte hacze gittiğim taksi şöförünün banka hesaplarının dökümünü istiyor. Bunu biz tesadüfen bankacının hayırdır ne iş demesiyle öğreniyoruz. Bankacı taksiciye sormuş tanıdığı olduğu için. (Herhalde benim yaptığım işle alakalı olarak para aldığımı düşünmüş olacak ve paranın taksici hesabı üzerinden alınmış olabileceğini düşünmüş olabilir ve muhtemelen benim hesap haraketlerimide bankadan istemiştir.) Parantez içinde yazan kısmı saymaz isek burada muhakkik olan kişi görevde yetkisini kötüye kullanmış diyebilir miyiz? Soruşturma dosyasındada bu banka hesap dökümleri yer almıyor. Ama mutlaka yazı ile istenmiştir. Banka kayıtlarından çıkacağını sanıyorum. Şikayet etsem özel hayatin gizliliğini ihlal ettiğini düşünebilirmiyiz