Cevap: İnfaz olmuş haczim
sayın hukuk üstadları...
2007 Şubat ayında takibe düşen bir kredi kartım için 2008 nisan ayında maaşımdan kesinti yapılmaya başlandı ve icra dairesinden gönderilen kesinti yazısına istinaden maaşımdan 1/4 ve ikramiyenin tamamı vs kesilmeye başlandı. Kesinti yapılacak borç Tutarı 7300 tl civarındaydı ve tamamı temmuz 2008 tarihine kadar kesildi ve kurumda kesinti yapmayı bıraktı. Yapılan kesintiler banka avukatı tarafından 2300 tl mayıs 2008 tarihinde 4500 tl 22 nisan 2009 tarihinde bankaya bidirilmiş.(500-600 tl tahsil harcıdır. Yani bankaya azami 750 tl borcum kalmıştır) Geçen gün bana bir başka avukat tarafından bu borca istinaden 6200 tl alacakları olduğunu, borcun kapanmadığını bildirdiler. Avukat ile yaptığım görüşmede neden 2008 yılı temmuz ayında kesilen paranın, 2009 yılı nisan ayında banka kayıtlarına geçirildiğini sorduğumda önceki avukatla görüşmemi konuyu ona sormamı söyledi. Fakat önceki avukata ulaşılamıyor. Bir de uzlaşma önerisi getirdi. 1500 tl ödenmesi halinde dosyanın kapatılacağını söyledi. Bu süre zarfında ben tayin oldum ve şimdi emekliyim.
Konu hakkında yol gösterici bilgilerinizi arz ederim