haklısınız o konuda yanlış düşünüyorum rezil olmaları onların bitmesi demek peki bu nafaka nasıl bağlanıyor yani ben eşimi tanıyorsam evlenmeyecek zaten evlenemeye yüzü yok onun için demiştim ömür boyu nafak öderim diye
Printable View
haklısınız o konuda yanlış düşünüyorum rezil olmaları onların bitmesi demek peki bu nafaka nasıl bağlanıyor yani ben eşimi tanıyorsam evlenmeyecek zaten evlenemeye yüzü yok onun için demiştim ömür boyu nafak öderim diye
kardeşim sen erkeksin zinaya dayalı dava acacaksın elinde kanıtların var sen erkekliğimle oynadı diyeceksin beni aldattı gururm kırıldı diyeceksin dilekçede dayanacaksın acıtasyon manevi tazminat iste 20000 tl sen niye nafaka ödeyeceksin ki haklı olan sensin hatta makmeme masraflarını bile ona yıkarsın
Çocuğunuz yok sanırım öyle anlıyorum.
Bakın bugün eşyaların alınmış olmasından dolayı rahatsız olmuşsunuz. Bence ilk önce avukatınıza bunu anlatıp bu eşyaları isteyin. Yoksa bu elinizdeki delilleri mahkemeye sunup tazminat isteyeceğinizi ifade etsin avukatınız.
Onlarda kar-zarar hesabı yaparlar. Giden eşya olsun diyip geri vereceklerinden hiç şüphem yok. Eşyaları vermezsek bütü sülaleye rezil olacağız en iyisi verelim de kurtulalım diyeceklerdir. Anlaşma metnine de ekletin. Vermeyin eşyaları bence.
Bu da sizin kendinize aldığınız tazminat yerine olsun ve anlaşmalı boşanın derim.
Haaa eğer vermiyorlarsa eşyaları açın zina davasını, rezil olsunlar,sürünsünler. Hakim illa ki tedbir nafakası bağlar diye kesin birşey de yok onu da söyleyeyim. Çünkü siz bu konuda mahkemeyi açarken bu konuda kesin delillerin olacağını mahkemeye sunacaksınız.
Bence bu dediklerimi avukatınızla görüşün, değerlendirin derim.
ilginiz için teşekkür ederim kanunlar hakında fazla bilgim olmadığı için bu forumdaki değerli avukatlar ve bilgi sahibi insanlardan bilgi alıyorum onlarada ayrıca teşekkür ederim
I. Zina
Madde 161.- Eşlerden biri zina ederse diğer eş boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
-------------------------------------------------------------------------
Madde 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf kusurlu taraftan uygun bir maddî tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf kusurlu olan diğer taraftan manevî tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
2. Yoksulluk nafakası
Madde 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
3. Tazminat ve nafakanın ödenme biçimi
Madde 176.- Maddî tazminat ve yoksulluk nafakasının toptan veya durumun gereklerine göre irat biçiminde ödenmesine karar verilebilir.
Manevî tazminatın irat biçiminde ödenmesine karar verilemez.
İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddî tazminat veya nafaka alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü hâlinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi hâlinde mahkeme kararıyla kaldırılır.
Tarafların malî durumlarının değişmesi veya hakkaniyetin gerektirdiği hâllerde iradın artırılması veya azaltılmasına karar verilebilir.
Hâkim istem hâlinde irat biçiminde ödenmesine karar verilen maddî tazminat veya nafakanın gelecek yıllarda tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına göre ne miktarda ödeneceğini karara bağlayabilir.
inanın çok rahatlıttınız beni yardımlarınız için teşekkür ederim ben avukatımla görüşüp neler yapacağımızı buraya yazacağım ilginiz için tekrar teşekkür ederim saygılarımla
ibrahim er
eskişehir
Rica ederim. Geçmiş olsun İbrahim bey. Dediğim gibi önce eşyaları tazminat yerine eşinizden geri almaya bakın ve bunun için anlaşın derim. Vermiyorlarsa da kendileri bilirler, rezil olmaya hazır olsunlar.
Haaa ayrıca şunu da eklemek istiyorum.
Eşinizle anlaşmalı boşanma protokolüne muhakkak şunları ekletin.
Mal-nafaka-maddi-manevi tazminat konusunda FERAGAT.
Ayrıca temyizden de feragat.
Feragat etmeki haklarından vazgeçmek anlamına gelir. Ve boşanma olduktan sonra eşiniz bu feragat kelimesine imza attıktan sonra hiçbir şekilde sizden nafaka-tazminat isteyemesin. Ve temyize de götüremesin. Bunu muhakkak ekleyin ve imzalatın. Bunlara belli olmaz. Anlaşma metninde FERAGAT kelimesi yazılı olmadığı için size nafaka ve tazminat davası açmaya kalkarlar filan, sonra pişman olursunuz.
Önleminizi alın.
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum geçen günkü yazımda belirtmiştim eşim beni bir kişiyle değil 4-5 kişi var konuştuğu msn den webcam açarak ve bununla ilgili yaklaşık 300 kadar resim var elimde ve en son gün sabah evi bastığımda eyer bu olayları bilmiyor olsaydım akşam 4 den sonrada başka birini eve alacakmış ve bunlar hepsi delili var elimde resimli olarak msn den yazdıkları ve ilişkiye girdikleriine daair 2 canlı şahidim ve 1 saat'lik video kaydım var yani sanıyorum ki bütün kozlar elimde inşallah bu olaydın zarara uğramadan kurtulurum
iyi geceler
bence işe sırf maddi olarak bakma.bu olay çevrede duyulunca sizide çok yıpratırlar.bir işiniz,belli bir çevreniz var.insanlar fısıltıyla,kaş göz işaretiyle sizede acı çektirir.toplumumuzun cehaleti belli.bence eşyan çok lazımsa göz dağıyla avukat aracılığıyla iste.ama bu olayıda etrafa yaymaki sende kendine gelecek hazırlarken zorlanmayasın.(çalıştığım iş yerinden birinin başına gelmişti,insanlar bu suçsuz adamı çok yıprattı)tabiiki kararıda kendin vermelisin.
elinizde hukuki olarak eşinizin sizi aldattığına ilişkin delillerniz mevcut.Davanız kanıtlamanızda her hangi bir çekinceniz olmasın.Tanıklarınızla dabunu desteklersiniz.Ve zina sebebiyle boşanırsınız.Siz sadece dava sürecinde mahkeme tarafından tedbir nafakasına hükmedilirse eşiniz için bunu ödersiniz.Belkide eşiniz dava devam ederken tedbir nafakası verilmesini mahkemeden talep etmeyecek bu ihtimalde var.siz sadece dava süresince eğer mahkeme tedbir nafakasına hükmederse ödeyeceksiniz.Ama bunun yanında eşinizin size yaptıklarının cezasını ona çektirmiş olacaksınız.Ve ödediğiniz nafakanın , zaten manevi tazminat talebiniz ile geri alacaksınız.Geçen gün gazetede okuduğum bir haberde sizin olayınız gibi bir boşanma davasında erkek için 1000- TL tazminatın davalı kadın eşten alınmasına ve davacı erkek eşe verilmesine karar vermiş mahkeme yargıtayda onamış.Tabi siz de bu rakamları alacaksınız diyemem her olay kendi içinde farklıdır.Siz daha fazla rakamlar alabilirsiniz.Bence davanıza devam etmeniz, duygusal olarak kendinizi iyi hissemenize ve sonunda anlaşmaya rağmen size yapılan izinsizce eve girilmesi olayında olduğu gibi üzülen ve sinirlenen siz olduğunuz için , anayasanın size vermiş olduğu dava hakkınızdan vazgeçmeyin.Saygılar Av.Eda Pınar