Eşinin iddialarına karşılık kızkardeşimle konuştuk.Bunalımda olduğunu sadece telefonda birinle konuştuğunu söyledi.Fiziksel hiç bir görüşmesi olmamış.Buna rağmen aldatmış olarak düşünülebilirmi?
Printable View
Eşinin iddialarına karşılık kızkardeşimle konuştuk.Bunalımda olduğunu sadece telefonda birinle konuştuğunu söyledi.Fiziksel hiç bir görüşmesi olmamış.Buna rağmen aldatmış olarak düşünülebilirmi?
Namus kadının bacakları arasında değil sayın üye. Sadece başkası ile yapılan seksi boşanma için kusurdan saymıyor yasa.
Aldatma / sadakatsizlik eylemi duygusal, düşünsel ve fiziksel bir eylemdir. İradidir, iki kişiliktir, isteyerek bilinçli yapılır.
Hakimde sadakatsizlik eyleminin gerçekleşitiğine dair kanaat oluşturacak her türlü bilgi belge tanık ifadesi kızkardeşinizi kusurlu yapar. Kaldı ki evlilik güven işidir. Sadakatszilik sizin deyiminizle tam olarak gerçekleşmese bile güven sarsılmıştır. Ve yaşanan güven bunalımı bile boşanma için yeterli sebeptir.
Bende boşanmasınlar demiyorum zaten.Çocukları almasına engelmidir diyorum.
kardeşinizin eşinin böyle bir iddiası varsa öncelkile kanıtlamalı bu iddiayı.
velayet davalarında ise, kocanın çocuklara bakamayacak iradede oldugunu da siz kanıtlamalısınız.
çocuklar anne yada baba arasında velayetle ilgilidir.babaanne yada büyükler için görüşülmesi teşkil edilemez öncelki olarak.
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2003/1375
K. 2003/2372
T. 24.2.2003
• ANNE BAKIM VE ŞEFKATİNE MUHTAÇ KÜÇÜK ÇOCUK ( Ciddi ve İnandırıcı Deliller BUlunmadan Velayetin Babaya Bırakılamayacağı )
• BOŞANMA ( Anne Bakım ve Şefkatine Muhtaç Küçük Çocuk-Ciddi ve İnandırıcı Deliller BUlunmadan Velayetin Babaya Bırakılamayacağı )
• VELAYET ( Anne Bakım ve Şefkatine Muhtaç Küçük Çocuk-Ciddi ve İnandırıcı Deliller BUlunmadan Babaya Bırakılamayacağı )
4721/m.182, 336
ÖZET : Anne bakım ve şefkatine muhtaç küçük çocuğun velayetinin anne yerine babaya bırakılması, ciddi ve inandırıcı deliller bulunmadığı için usul ve yasaya aykırıdır.
ayrıca şu linki de inceleyebilirsiniz.
http://www.adalet-hukuk.com/velayet.htm
ayrıca çcuk velayetinin üçüncü şahıslara vrilmesi de uygun görülebilir.
ancak annenin kusuruna karşılık,babanın da bakamayacagı yada velayete engel durumunun bakamayacak yetkide olması gerekiyor.
siz bir avukattan yardım alınız derim.
olan çocuklara oluyor işte...anne bir tarafa,baba bir tarafa, üçüncü şahısların elinde büyüyecek olan çocuklara...
Emin olunuzki üçüncü şahısların yani benim yada anneannesinin yanıda daha mutlu bir ortamda olacaklar.Çünkü bugüne kadar hep babalarının anneleri ezmesine şahit oldular.Kendileride baba şevkati görmediler.Kendi evleri varken çocuklar bizim yanımızdan gitmek istemiyorlar evlerine.Haklarında en güzeli hayırlısı neyse onu nasip etsin rabbim.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilginiz için.Beni çok rahatlattınız.Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.
nekadar ilginç biz erkekler cocuklarımız 18 yaşın agelmeden boşanmamalıyız hadi nafakadan geçtik evlatlarımıza hastret kalmamak iiçin kadın ne zulum yaparsa yapsın fedakar bir baba olarak hertürlü şiddete maruz olsakta katlanmalıyız...yoksa cocuklara haster kalacağız... kalıyoruzda..yaşı küçük diye cocuklar anneye veriliyor anne sefkati varda baba şefkati yok galiba...
Ne yazık ki toplumumuzda ki bazı erkeklerin (ltf.tüm erkekler alınmasın) eşleriyle ilgilenmemesi ,çocuklar doğdukdan sonra aile hayatından uzkalaşmaları, kadın evde oturur çocuk bakar çamaşır yıkar düşüncesi olduğu sürece kadınında başka erkeklere ilgi duyması günümüzde yaşanan normal bir olaydır artık. Evliliğin saygı ve sadakatini artık sadece erkekler bozmuyor. Maalesef kadınlar yapıncada çocukalrından olma hemen boşanma tehditleriyle başbaşa kalıyorlar. Ama erkek yapınca ailenin yıkılmaması kadının ekonomik özgürlüğünün olmaması nedeniyle sineye çekiliyor. Bu kavram değişmediği sürece yani erkekler "erkekcik"" olmakdan çıkmadığı sürece bu sorunlarla her zaman karşılaşacağız.