Re: boşanan eşler en fazla kaç ay sonra evlılık süresince alınan mallarda hak iddia edebilir?
Alıntı:
zeynep3309 rumuzlu üyeden alıntı
..........karşı tarafla boşanma ve boşanmanın mali konuları üzerinde anlaştıklarını,karşılıklı olarak birbirlerinden nafaka,tazminat,mal,mülk,eşya,masraf,vekalet ücreti istemediklerini ileri sürerek tarafların boşanmalrına karar verilmesini .............. hocam protokolde aynen boyle yazıyor.umarım bı fıkır verebılırsınız.gercekten cok cok tesekkur ederım...
Bu yazdığınız hakimin karar yazısından alıntı sanırım. Protokol olarak maddeler arasında nafaka ve tazminat konusundaki anlaştığınız maddede FERAGAT ettiğiniz yazmıyorsa bu çok iyi çünkü FERAGAT ETMEK hakkınızdan vazgeçmek anlamına geliyor. İstememek ayrı FERAGAT ETMEK ayrıdır. FERAGAT etmediyseniz -ki umarım öyledir- boşanmanız kesinleşti sanırım şu anda, yani temyize ikinizde gitmediniz; boşanma kesinleştikten 1 yıl içinde nafaka ve tazminat davası açabilirsiniz.
Ama evli iken alınan ev konusunda hiçbir şey yapamazsınız şu anda. Artık çok geç. Eski eşiniz evini babasının üstüne geçirmiş olması sahtekarlık da değildir.
Sizin şu an yapmanız gereken eğer anlaşmalı boşanma protokolünüzde FERAGAT kelimesi geçmiyorsa hem nafaka hemde maddi tazminat davası açma hakkınız halen mevcut. Ama dediğim gibi bu hakkınız boşanmanız kesinleştikten itibaren başlamıştır ve süresi 1 yıldır. 1 yıl dolduktan sonra hakkınız düşer.
O yüzden protokolünüzü iyi okuyun. FERAGAT yazıyor mu yazmıyor mu? Sizi yanlış yönlendirmek istemem.
Nafaka-tazminat-katkı payı
Protokolünüzü bi güzel okuyun nafaka tazminat gayrimenkuller ile ilgili kısımları kararlaştırılan kısımları paylaşın bizimle. Başkasına devir edilmiş olsa bile katkı payınızı talep edebilirsiniz yanlız "feragat" olmamalı.
Re: Boşanan eşin, evlılık süresince alınan mallarda hak iddia edebilme süresi
Ya da siz en iyisi protokolünüzü buraya güzelce yazın, sistemdeki üyelerimizden en doğru bilgiyi alı oldu mu? Hakimin karar yazısı değil sizin protokolünüz önemlidir. Size onu söylemeye çalışıyoruz.
Re: boşanan eşler en fazla kaç ay sonra evlılık süresince alınan mallarda hak iddia edebilir?
hocam protokolü tuttuğum avukatımdan almadım,alınacağını bile bilimiyordum.avukatımın mı vermesi gerkiyordu?
Alıntı:
zeynep3309 rumuzlu üyeden alıntı
hocam protokolü tuttuğum avukatımdan almadım,alınacağını bile bilimiyordum.avukatımın mı vermesi gerkiyordu?
Neye imza attığınız bilmiyorsunuz yani? Çok ilgisizsiniz. Eğer bizden doğru bilgi istiyorsanız tuttuğunuz avukata gidip protokolün fotokopisini isteyin ya da aslını farketmez. Avukatınız neden istiyorsunuz diye sorabilir. Bulunsun belgelerim arasında diyin isteyin. Sebep belirtmek zorunda değilsiniz. Sonra gelip o protokolü buraya noktası virgülüne dokunmadan yazın, isimler,açılan aile mahkemesi yeri, dosya numarası filan bunlar önemsiz, bunları yazmanıza gerek yok. Protokol maddelerini yazın. Önemli olan orada ne yazdığı. Dua edin de feragat kelimesi geçmesin.
ve işin kötü tarafı ben o esnada neye imza attığımı bile dogru durust hatırlamıyorum.şiddet te gördüğümden dolayı,aklım tam olarak basımda degıldı.ama memur oldugum ıcın raporum mevcut.yanı benım raporumu aldıgım gunden ıkı gun sonra tapuyu babasının uzerıne gecırmısler.gerçi onun ev konusunda faydası olur mu bılemıyorum...
Önce lütfen şu imzaladığınız protokolü avukatınızdan alır mısınız? Belgelerim arasında bulunsun diye istiyorum dersiniz avukatınız sorarsa.
Önce lütfen şu imzaladığınız protokolü avukatınızdan alır mısınız? Belgelerim arasında bulunsun diye istiyorum dersiniz avukatınız sorarsa.